studenti zadovoljni sobama / Useljavanje u studentski dom na Savi u punom je jeku: studenti zbog poskupljenja najavili prosvjede

Svi paviljoni u zagrebačkom studentskom domu Stjepan Radić od danas su konačno useljivi. No, ne i oni u domu na Cvjetnom, gdje na sobe čeka još oko 300 studenata. Iz Studentskog centra obećavaju da će sve biti gotovo do kraja tjedna

7.1.2016.
18:59
VOYO logo

Useljavanje u dom Stjepan Radić na Savi u punom je jeku. Studenti  konačno mogu u svoje sobe.

"Soba je u dobrom stanju, malo je ostalo prašnjavo od radova, no to treba prebrisati i to je to", rekao je student Jurica Škrlec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja dva dana u studentski dom Stjepan Radić uselilo je više od 1000 studenata. Zbog radova koji su se odužili neki studenti su bili u zamjenskim sobama, no od jutros mogu u 7. i 8. paviljon. 

"Imamo puno polica, toga prije nije bilo, frižider, veliki ormar i nešto više prostora", izjavila je studentica Paula Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam prezadovoljna, meni cijena odgovara, ovo ne bi nigdje za te novce dobila, sve je novo i još uvijek upakirano", dodala je njena majka Milena. 

No, u tek obnovljenim domovima stižu i prvi popravci. Zbog neopreznosti studenata u jednom od paviljona pala je ploča u čajnoj kuhinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u nekima paviljonima koje ćete vidjeti već postavili dodatne nogare, koji su ojačali te kuhinjske ploče na kojima nije previđeno da se sjedi. To je sasvim sigurno i stvar kućnog odgoja", rekao je sanacijski upravitelj Studentskog centra Zagreb Pejo Pavlović. 

Iako je sve još 4. siječnja trebalo biti gotovo, radovi još traju u studentskom domu Cvjetno naselje. Šest paviljona je gotovo, no na useljenje u zamjenskim sobama još čeka oko tristo studenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sedmi i osmi paviljon će biti useljivi sutra i prekosutra, prema tome, do kraja tjedna ćemo useliti sve studente koji žele doći jer znamo da 11. počinju predavanja", dodao je Pejo. 

Novim izgledom domova studenti su zadovoljni, no neki negoduju zbog cijena smještaja, koje su narasle. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su da će mjesečna stanarina biti 525 kuna su rekli da će biti mjesec, sad ovaj će biti biti manje pošto nismo sve dane tu pa su manje. Cijena je malo preskupa, a nismo dobili ništa novo", požalio se student Josip. 

Studenti zbog poskupljenja najavljuju prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo