URNEBESNE REAKCIJE NA POKROVITELJSTVO GINEKOLOŠKOG SKUPA: / 'Dragi biskupe, dolje me svrbi i peče, je li to sv. Klamidija?'

Image
16.9.2016.
21:27
VOYO logo

Prvi hrvatski kongres forenzične ginekologije i perinatologije održava se od 16. do 18. rujna u Topuskom, a uz Hrvatski liječnički zbor, organizatori su i Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu, Klinika za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice "Sveti Duh", Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatsko katoličko liječničko društvo, Hrvatska udruga bolničkih liječnika i drugi.

Uz visoko pokroviteljstvo zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića i predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, pokrovitelji kongresa su i sisački biskup mons. Vlado Košić, Hrvatska liječnička komora te Hrvatska komora primalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici i korisnice Facebooka koji su ostali osupnuti činjenicom da su biskupi pokrovitelji skupa na kojem bi trebalo biti riječi o reproduktivnom zdravlju žena, a s čime oni nemaju nikakve veze, ili barem ne bi trebali imati, vrlo su brzo reagirali.

"Drage žene, ovo je GROUPON ponuda za besplatni ginekološki pregled kod nadbiskupa koji će u naredna dva dana kao pokrovitelj ginekološkog kongresa naučiti sve o forenzičkoj ginekologiji. Stoga navalite i rezervirajte svoj termin, a u diskusiji dolje podijelite ginekološke probleme kako bi se nadbiskup mogao pripremiti", stoji u opisu Facebook eventa Ginekološki pregled kod Bozanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ostalim, podsjećaju na očito jako upućene i stručne ocjene pokrovitelja skupa.

Image
Foto: Facebook

Drugi su pak jako sretni što će konačno moći na pregled, pa makar kod muškaraca u haljinama koji su se zavjetovali da nikada neće imati ikakvog posla sa ženskim spolovilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"BOGU HVALA! U mojoj župi se čeka mjesecima na pregled! ?" napisala je jedna korisnica.

Ipak, da ne bi sve morali odraditi Bozanić i Košić, otvorena je i stranica Biskupima na ginekološki pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu se među ostalim postavljaju i stručna pitanja pokroviteljima skupa. Tako je na pitanje "Dragi Biskupe, nakon spolnog odnosa peče me vagina. Trebaju li mi Vaginalete" jedan korisnik odgovorio "sv. Klamidija?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo