Urednica Otvorenog: Plakala sam, ali ne zbog Hlo

Urednica Otvorenog Sandra Križanec u srijedu se rasplakala na hodnicima Prisavlja. Dogodilo se to nakon poziva Hloverke Novak Srzić.

17.12.2009.
18:35
VOYO logo

Glavna urednica Informativnog programa Hrvatske televizije Hloverka Novak Srzić je u srijedu poslijepodne nazvala Sandru Križanec, nakon čega se urednica emisije Otvoreno rasplakala na hodniku Prisavlja.

Križanec je ispričala novinarima na Prisavlju u četvrtak da ta dva događaja nisu povezana i da ju šefica nije silila da odustane od emisije. Podsjetimo, zbog emisije u srijedu se odbjegli premijer Ivo Sanader premišlja hoće li tužiti HRT jer je novinar Gordan Malić ustvrdio da je Sanaderu tajna služba pomagala u prikrivanju činjenice da se obogatio na proviziji od Hypo banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plakala sam, ali iz osobnih razloga. Ne bih o tome u javnosti", kazala je Križanec novinarima i ispričala im svoju stranu priče o satima koji su prethodili Malićevom gostovanju u njenom studiju.

Križanec tvrdi da je sama obavijestila Hloverku o tome da su joj svi sugovornici koji su trebali govoriti o temi Balkanski poslovi Hypo banke otkazali gostovanje, osim Malića. Kontaktirala je i Državno odvjetništvo, Ministarstvo unutarnjih poslova, odvjetnike Miroslava Kutle, pokušala je stupiti u kontakt sa Sanaderom, zvala je Hypo banku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Malić ostao jedini gost, dogovorila se s urednicom da njegovo gostovanje potraje deset minuta. Križanec naglašava da u srijedu nije pustila suzu zbog šefice, kojoj se, pak, u četvrtak prigovaralo što intervenira u program, a nije nakon više od dva tjedna gripe sposobna napisati očitovanje na zahtjev bivšeg ravnatelja HRT-a za njezinu smjenu.

Na Programskom vijeću u Hloverkinu je obranu stao njezin savjetnik Dražen Majić. Na sjednicu su došli i predsjednik ogranka HND-a pri HRT-u Nikola Kristić i članice ogranka te novinarke Elizabeta Gojan i Maja Sever , kako bi komentirali stanje u Informativnom programu HRT-a. Sever je ustvrdila da je "obezglavljen", a da su novinari koji misle svojom glavom "skriveni u mišju rupu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912170319006 arti-200912160605006 arti-200912170277006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo