Uređenje Mesićeve vile stoji 1,3 mil. kuna

Isprva se govorilo kako će vila u Grškovićevoj u Zagrebu, u koju će nakon Josipovićeve inauguracije biti smješten Mesić, stajati 700.000 kn, a danas ti troškovi već sežu do 1,3 milijuna.

13.1.2010.
11:16
VOYO logo

Oguljeni i probušeni zidovi, posvuda žbuka, dignuti parketi i skela na pročelju. Tako trenutno izgleda buduća rezidencija Stjepana Mesića.

No, bez obzira što se laiku čini kao da su radovi daleko od kraja, u Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom tvrde da će se Mesić moći useliti odmah po isteku mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se uređenje 312 metara četvornih vile zahuktava, vrtoglavo rastu i troškovi adaptacije. Tako su se isprva kretali oko 700.000 kuna, potom je državni tajnik Jozo Sarač kazao kako će iznositi 800.000 kuna, dok najnovije informacije pokazuju da će stajati gotovo 1,3 milijuna kuna. Od toga bi samo unutarnje uređenje sada trebalo koštati 857.000 kuna, a obnova pročelja dodatnih 440.000 kuna. Kada se na to doda i PDV, iznos dostiže gotovo 1,6 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

U Središnjem državnom uredu, pak, upozoravaju da je to predratna vila te da se pravi troškovi mogu znati tek nakon što se zgrada "otvori".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovor je da se do kraja siječnja dovrši unutarnja adaptacija. Traje i postupak javne nabave za radove na pročelju. Ugovor s izvođačem sklopit ćemo vjerojatno 28. siječnja, nakon čega počinje rok od 60 dana za dovršetak radova. Neovisno o dovršetku pročelja, predsjednik Mesić moći će se useliti odmah nakon 18. veljače", izjavila je Gordana Anđelić, načelnica Odjela za održavanje imovine, investicije i rezidencijalne potrebe.

U vili su dovršeni elektroinstalaterski radovi, odvodnja i grijanje. Još su u tijeku soboslikarski radovi i obnova krova, a u planu je i sanacija parketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo