DIJANA ZADRAVEC JE BIVŠA / Upravno vijeće Vinogradske potvrdilo odluku o smjeni; Nude joj jedno mjesto, ali...

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ako odbije ponuđenu funkciju voditeljice odjela za neuroradiologiju, Dijana Zadravec može dobiti otkaz

1.6.2021.
14:44
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice odbilo je žalbu na smjenu Dijane Zadravec, čime su potvrdili odluku vršitelja dužnosti ravnatelja Zorana Vatavuka da je smijeni s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, doznaje Index. No, ostavljena joj je mogućnost da bude šefica jednog odjela.

Image
TKO JE PRIVREMENI ŠEF VINOGRADSKE BOLNICE? /

Na mjesto koje želi Zadravec uskočio je dr. Vatavuk

Image
TKO JE PRIVREMENI ŠEF VINOGRADSKE BOLNICE? /

Na mjesto koje želi Zadravec uskočio je dr. Vatavuk

"Žalba na njenu smjenu nije uvažena, a sad će joj se ponuditi njen osnovni ugovor o radu, po kojem ona može biti voditeljica odjela za neuroradiologiju. U slučaju da ne prihvati tu ponudu, onda može dobiti otkaz. Naime, prema zakonu joj se mora ponuditi posao prema onome što joj stoji u osnovnom ugovoru o radu ili joj se, ako to ne prihvati, može uručiti izvanredni otkaz", doznajemo iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne zna zašto je na bolovanju

Dijana Zadravec se i dalje nalazi na bolovanju koje je otvorila 21. svibnja, a iz bolnice poručuju da ne znaju zašto je na bolovanju, iako je otada davala intervjue medijima.

"Izv. prof. dr. sc. Dijana Zadravec, dr. med. obavijestila je ravnateljstvo da je od 21. svibnja 2021. privremeno nesposobna za rad, odnosno da je na bolovanju, a to je razvidno iz e-sustava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. KBC Sestre milosrdnice nema saznanja o razlogu privremene nesposobnosti za rad niti može komentirati njene razloge", stoji u ranijem odgovoru Zorana Vatavuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, razlog bolovanje je tajan podatak i poslodavac ga ne može znati. Takva je odredba uvedena 2018. Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Tako je poslodavcima preostalo jedino da od HZZO-a zatraže kontrolu bolovanja.

Traje inspekcija zbog mobinga

U KBC-u Sestre milosrdnice i dalje traju inspekcijski nadzori Ministarstva zdravstva, HZZO-a i Ministarstva financija, a do petka traje i natječaj za izbor novog ravnatelja bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se to događa nakon što su prije gotovo mjesec i pol dana, sadašnji i bivši djelatnici bolnice progovorili o mobingu Dijane Zadravec. Zbog toga je velik dio liječnika, poglavito radiologa, otišao iz bolnice, a broj onih koji su o tome javno istupili popeo se na 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo