UPOZORENJE METEOALARMA: / Jaki grmljavinski pljuskovi i olujna bura

Image
Foto: PIXSELL, Vjeran Zganec-Rogulja

I nakon niza dana koji su nam donijeli vrlo visoke temperature i sparinu, slijedi nekoliko dana koji će biti svježiji posebno na kopnu.

16.6.2015.
9:28
PIXSELL, Vjeran Zganec-Rogulja
VOYO logo

Tijekom utorka bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i malo manje toplo, osobito u unutrašnjosti. Mjestimice će biti povremene kiše ili pokojeg pljuska s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskim predjelima. U srijedu će pak mjestimične kiše biti u gorskim predjelima i u Slavoniji, a lokalnih pljuskova s grmljavinom u Dalmaciji, gdje su moguće uz obalu i izraženije oborine. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka mjestimice na udare i olujna bura i tramontana. Dnevne temperature kretat će se na kopnu do 24 Celzijevaca, dok će na Jadranu najviša dosezati 27 stupnjeva.

Na kopnu svježije

U četvrtak i petak djelomice ili pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz razmjerno svježa jutra. Vjetar na kopnu vjetar većinom slab, u srijedu umjeren ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura, koja će u četvrtak postupno slabiti, a mjestimice će biti i tramontane. U srijedu će biti malo svježije, osobito na kopnu, a zatim opet slijedi blagi porast temperature, izvijestio je DHMZ na svojim internetskim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Meteoalarm

Upozorenje za jaku buru

Meteoalarm je za utorak objavio upozorenje za riječku regiju gdje su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi. Za srijedu je izdano upozorenje za dubrovačku, splitsku, kninsku i riječku regiju gdje su mogući mjestimice izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Upozorenje je također izdano za vrlo jaka, na udare i olujnu buru posebno na sjevernom Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo