'ne znam di su pare' / Uplatili joj 50 tisuća kuna kotizacije, a ona otkazala put: Opravdala se strahom od 'trgovine djecom'

Image
Foto: Guliver/Thinkstock

Roditelje djece učlanjene u splitski cheerleading klub 'Doxa' ovih je dana dočekalo neugodno iznenađenje

4.10.2018.
23:27
Guliver/Thinkstock
VOYO logo

Roditeljima i djeci jednog trogirskog Cheerleading kluba , ovih se dana dogodila bizarna situacija. 

Naime, djeca su 27. i 28. listopada trebala sudjelovsti u talijanskom Bergamu na 'World Dance Talent Showu', a u Italiju je trebalo putovati 60-ak djevojčica i isto toliko njihovih roditelja, ukupno 118 osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svu organizaciju je preuzela predsjednica kluba i voditeljica. Kada su mnogi roditelji uplatili prve rate, koje su iznosile oko 1500 kuna, odnosno više od sedam tisuća kuna za roditelje s više djece, organizatorica je roditeljima u WhatsApp grupi napisala kako je otkrila da je vlasnik splitske putničke agencije koja je trebala organizirati put umiješan u trgovinu djecom, ljudskim organima i lancem prostitucije, piše Slobodna Dalmacija.

Tvrdila je kako je sve svoje sumnje prijavila policiji, koja je pokrenula istragu, te joj obećala da će ona i njezina obitelj dobiti 24-satnu policijsku zaštitu. Također, kazala je i da je u zakonskom roku od osam dana raskinula je ugovor sklopljen s agencijom u vezi s prijevozom i smještajem u Bergamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zabrinuti su roditelji zvali policiju, klub i putničku agenciju, tražeći povrat svog novca. Voditeljica je pak roditeljima tvrdila kako će sama riješiti problem. Provjerivši tu informaciju, roditelji su utvrdili kako su navodne rezervacije otkazane. 

"U više navrata organizirani su sastanci na kojima smo pokušali dobiti od nje povrat novca, no ona je tvrdila da to nije moguće jer joj Booking.com taj novac nije vratio. Naknadno je iznijela teoriju o korumpiranosti Splitske banke, koja joj je navodno hakirala račune. Poslije je promijenila broj mobitela", stoji u kaznenoj prijavi koju su roditelji prije desetak dana podnijeli policiji protiv voditeljice cheerleading kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz splitske policije su za Slobodnu Dalmaciju potvrdili kako je voditeljica došla prijaviti sporni slučaj te da je u postaju stigla bosa i u prilično rastresenom izdanju. Nakon prijave pokušala je dobiti policajca koji je obradio njezinu prijavu, no on joj se više nije javljao. Kasnije ga je pokušavala dobiti na telefon, da bi nakon svega podnijela i službenu predstavku na njegov rad. 

Načelnik PU Splitsko Dalmatinske Slobodan Marendić odgovorio joj je da su njezini navodi ispitani te da nije utvrđeno nikakvo odstupanje od zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne bih sje**la život zbog par tisuća kuna'

"Radi se o pedesetak tisuća kuna, 1490 kuna plus osiguranje od 70-ak kuna, plus kotizacija od 15 do 50 eura, ovisi koliko se disciplina pleše. Neki su platiti jednu ratu, neki sve, neki ništa. Kad sam raskinula ugovor, išla sam na Booking.com; prvo sam rezervirala s jednom karticom jedan hotel, 30-ak soba, a onda sam krenula s drugom rezervirati drugi, ali mi je kartica odbijena kao nevažeća.

Otkazala sam onda obje rezervacije. No, vidjela sam poslije iz izvoda da mi je "Winter Garden" skinuo četiri puta po tisuću eura s računa. Eto gdje je novac, u "Winter Gardenu", ispričala je voditeljica kluba za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je sve povezano, zašto bi inače bila otvorena istraga. Ne znam di su pare nestale. Ako mislite da sam 24 godine života "sje**la" zbog pedesetak tisuća kuna, onda se ljuto varate. Ispada da sam ja prevarantica i da sam ja uzela novce, što nije istina. Izgubila sam članove, nemam para za život, tražim posao. Di god triba, otići ću do kraja da se to dokaže", rekla je predsjednica kluba. 

Vlasnik agencije: 'Ne mogu vjerovati kakve gluposti priča'

Vlasnik splitske agencije optužene za možebitno trgovanje djecom i organima bio je šokiran kad je čuo za prijavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je strašno, koje je optužbe iznijela protiv mene i moje agencije: da sam htio oteti autobus pun djece i da je ona spriječila organizirani kriminal jer je doznala da su agencija, hotel i osiguravatelj u sprezi.

Čak je rekla roditeljima da je trebala biti između Crikvenice i Rijeke inscenirana prometna nesreća u kojoj bi bilo poginule djece i roditelja i da sam ja trebao izvaditi njima bubrege, jetru i ne znam šta još i to odnijeti u Italiju i prodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim sam čuo za to, otišao sam u policiju javiti se i tamo mi je čovjek rekao da od toga nema ništa i da budem miran. Ali kako ću biti miran kad ona uokolo priča takve gluposti", rekao je vlasnik agencije za Slobodnu Dalmaciju. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo