DHMZ UPOZORAVA / Upaljeni narančasti i žuti meteoalarmi. Negdje prijeti grmljavina, negdje toplinski val, a negdje oboje

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Danas nas očekuje djelomice sunčano, prijepodne lokalno može pasti malo kiše, a popodne pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u gorju i u središnjim predjelima. Na Jadranu pretežno sunčano i vruće, a na sjevernom dijelu ponegdje može pasti pljusak. Vjetar većinom slab, na Jadranu jugozapadnjak i jugo, na sjevernom i bura, mjestimice jaka. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 30, na Jadranu između 32 i 36 °C

20.7.2023.
10:00
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Narančasti meteoalarm upaljen je u četvrtak za osječko područje i to zbog mogućeg izraženijeg grmljavinskog nevremena. Slično stanje, ali nešto manje opasno jer upaljen je žuti meteoalarm, očekuje zagrebačko, karlovačko i riječko područje.

Ipak, neće popustiti ni vrućine pa je narančasti meteoalarm zbog toplinskog vala podignut za kninsko, splitsko, riječko, dubrovačko područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić te Zapadna obala Istre očekuje mjestimice pojačana bura.

Inače, danas nas očekuje djelomice sunčano, prijepodne lokalno može pasti malo kiše, a popodne pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u gorju i u središnjim predjelima. Na Jadranu pretežno sunčano i vruće, a na sjevernom dijelu ponegdje može pasti pljusak. Vjetar većinom slab, na Jadranu jugozapadnjak i jugo, na sjevernom i bura, mjestimice jaka. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 30, na Jadranu između 32 i 36 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tomašević u Direktu o nevremenu u Zagrebu: 'Rođen sam u ovom gradu, ali ovo je nezapamćeno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo