objavili spot / Uoči Dana Oružanih snaga i obljetnice ustroja Hrvatske vojske, klapa Sv. Juraj snimila pjesmu Ratnici svjetla

Image

Riječ je o a capella obradi pjesme Marka Perkovića Thompsona, a spot su snimili u Vukovaru, na Velebitu, Plitvičkim jezerima

26.5.2023.
13:44
VOYO logo

Ususret obilježavanju Dana Oružaniih snaga RH i 32. obljetnici ustroja Hrvatske vojske, Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice snimila je spot za pjesmu "Ratnici svjetla".

Riječ je o obradi pjesme Marka Perkovića Thompsona, a spot su posvetili hrvatskim braniteljima, Ratnicima svjetla koji su poginuli u Domovinskom ratu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihovu žrtvu nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti, stoga je spot sniman na lokacijama koje su zbog svoje povijesne važnosti u Domovinskom ratu duboko utkane u svijest svakoga od nas", naveli su.

Spot je sniman na Plitvičkim jezerima, na mjestu pogibije prve žrtve Domovinskog rata, potom na Velebitu na čijim su se obroncima u surovim uvjetima branili položaji i koje je mjesto pogibije brojnih znanih i manje poznatih hrvatskih vitezova. "Snimano je i u Otovicama kod Drniša kao simbol čuvanja uspomena na sve poginule mladiće i djevojke diljem Hrvatske i beskrajnu tugu roditelja, potom u Vukovara, gradu heroju i simbol nezamislivog hrvatskog otpora i stradanja… Gotovo da nema kamena koji nije opečaćen krvlju hrvatskih branitelja i ne zamjerite što su za potrebe spota odabrani samo neki spomen podsjetnici. Oni su simbol svih naših poginulih, oni su pokazatelj hrabrosti i domoljublja svih hrvatskih branitelja. Oni su Hrvatska, njima je dugujemo", navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu a cappella obradu Marka Perkovića Thompsona pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo