prisjećanje najmilijih / Uoči blagdana Svih Svetih gužva na grobljima: rastu cijene cvijeću i aranžmanima, čak su i dvaput skuplji

Na grobljima diljem zemlje počele su gužve uoči blagdana Svih Svetih. Kupuju se aranžmani i svijeće, a brojni građani u želji da izbjegnu gužve odlučili su se za nešto raniji posjet groblju

29.10.2017.
18:42
VOYO logo

Od jutra na Mirogoju gužva. Uređuju se, čiste i uljepšavaju grobna mjesta uoči nadolazećeg blagdana.

"Cvijeće kupljeno, svijeće kupljene, još malo treba organizirati i počistiti i to je to", rekla je Sara, Zagreb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da budemo u miru, onda je prijatnije i onda smo stvarno s našima. Kad je velika gužva ne možete se opustiti i uživati i biti s njima", rekao je Imatoki, Zagreb.

Na blagdan Svih svetih građani se prisjećaju najmilijih kojih više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, dužnost je da dođemo ovdje u par navrata, da se poklonimo našim pokojima, moj otac, majka, tete ovdje su, ovo je obiteljska grobnica", rekao je Slavko, Zagreb. 

Moli se, pale se svijeće i polaže cvijeće. Brojni se odluče za kupnju u zadnji čas ispred groblja, gdje su cijene duplo skuplje nego primjerice u trgovačkim lancima i na tržnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvjetni aranžmani koštaju od 30 do 300 kuna. Raznolika je i ponuda svijeća, cijene od 5 do čak 70 kuna. No kupnjom na nekim štandovima pomažete Caritasovoj akciji za djecu bez roditeljske skrbi.

"Naravno da nam je drago s time će nam puno pomoći u izgradnji i nekakvom nedostatku financijskih sredstava", rekao je Renato Fritz, korisnik Caritasa zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkim, ali i grobljima diljem zemlje vrijedi posebna regulacija prometa pa se do groblja može autobusom, taksijem ili vozilom s dozvolom.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo