UNUTARSTRANAČKI RAT U SDP-u: / 'Odmah nakon presice krenula je Zokijeva telefonijada... Tražio je da podržimo njegovog kandidata'

Image

Kandidatura Ranka Ostojića nije po volji jednom dijelu Milanovićeve struje koja bi na mjestu svog šefa rado vidjela nekog drugog.

16.9.2016.
16:33
VOYO logo

Od kada je Zoran Milanović objavio kako se povlači s mjesta šefa stranke, u SDP-u je počeo pravi unutarstranački rat. Kako piše Večernji list, mahom ratuju oni koji su do jučer podržavali baš Milanovića i to zato što je podržao kandidaturu Ranka Ostojića za svog nasljednika. Smatraju kako je iz te struje trebao proizaći samo jedan kandidat dok se njih sad niže već više.

Ostojićeva kandidatura

Izvori Večernjaka tvrde da je Ostojićeva kandidatura "skuhana" na Iblerovu trgu i plod dogovora s Milanovićem do kojeg je došlo isti dan kad je Milanović objavio da se ne namjerava kandidirati za predsjednika stranke. "Istu tu večer krenula je Milanovićeva telefonijada te je tražio od svih svojih da podrže Ostojića. No već te večeri veći dio nazvanih izrazio je nezadovoljstvo izborom osobe. A način na koji je to izvedeno potpuni je fijasko", priča izvor iz Predsjedništva stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UTRKA ZA ŠEFA SDP-a: /

Kandidat Ostojić objavio koji će drug biti direktor njegove kampanje

Image
UTRKA ZA ŠEFA SDP-a: /

Kandidat Ostojić objavio koji će drug biti direktor njegove kampanje

Dogovor o Ostojićevoj kandidaturi navodno je jako teško pao Siniši Hajdaš Dončiću koji je u tom trenutku i sam još vagao hoće li se kandidirati ili ne. Na kraju je odustao, ali i javno kazao da će njegovu podršku imati Orsat Miljenić, u slučaju da se kandidira. Miljenića, pak, zagovara ona struja kojoj se nije svidjela Ostojićeva kandidatura.

Sam Miljenić još nije prelomio što će učiniti, a neki su navodno molili Milanovića da odustane od Ostojića i podrži upravo Miljenića. No, Milanović i dalje inzistira na Ostojiću pa se sad dio SDP-ovaca nada da će se pojaviti i treći kandidat za kojeg bi mogli podići ruku. No, "treća struja" se neće istrčavati dok ne vide hoće li svog kandidata imati zagrebačka struja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala bara, puno krokodila

Ako se na kandidaturu odluči i Davor Bernardić, tada kandidat sigurno ne bi bio Mirando Mrsić koji iza sebe ima i teret gubitka izbora u Zagrebu upravo protiv Bernardića.

Uz Ranka Ostojića i Tonina Piculu kandidature su službeno najavili i potpredsjednik Glavnog odbora stranke i predsjednik osječko-baranjske županijske organizacije SDP-a Domagoj Hajduković, a jučer i bivša saborska zastupnica Vesna Škulić. Oboje imaju podršku određenog dijela članstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dok se istovremeno broj kandidata povećava u SDP-u još vjeruju kako će se on smanjiti i da će se na kraju iskristalizirati najbolji nasljednik.

Predsjedništvo stranke u četrvtak je pokrenulo postupak izbora, a mora ga potvrditi i Glavni odbor iduću subotu. Prvi krug izbora bit će se, vjerojatno, 19. studenog. Milanović je, pak, u četvrtak prije sastanka javno najavio kako neće podržati nikoga demantirajući time da podržava Ostojića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo