dhmz upozorava / Unatoč najavljenim pljuskovima, na snazi ponegdje ostaje crveni meteoalarm. Osim vrućine prijeti im i grmljavina

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U srijedu će u unutrašnjosti biti jelomice sunčano, već prijepodne ponegdje uz malo kiše ili poneki pljusak, a kasno poslijepodne i u noći na četvrtak jače pogoršanje s pljuskovima i grmljavinom, mjestimice i izraženijim. U Dalmaciji i dalje vedro, dok su na sjevernom Jadranu navečer mogući lokalni pljuskovi

18.7.2023.
16:31
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Iako će vrućine nešto popustiti u unutrašnjosti, i u srijedu su na snazi meteoalarmi. Naime, podignuto je crveno upozorenje za riječku, splitsku i dubrovačku regiju zubog toplinskog vala iako Rijeci prijete i lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom zbog čega je i na snazi žuto upozorenje.

Narančasto je pak na snazi, zbog toplinskog vala, ali i izraženih pljuskova s grmljavinom na snazi i za osječku, zagrebačku, karlovačku te gospićku regiju. Kninska je pak u narančastog zbog toplinskog vala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u srijedu će u unutrašnjosti biti jelomice sunčano, već prijepodne ponegdje uz malo kiše ili poneki pljusak, a kasno poslijepodne i u noći na četvrtak jače pogoršanje s pljuskovima i grmljavinom, mjestimice i izraženijim. U Dalmaciji i dalje vedro, dok su na sjevernom Jadranu navečer mogući lokalni pljuskovi. Puhat će jugozapadnjak, na moru i jugo, a poslijepodne će u unutrašnjosti naglo okrenuti na jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz osjetno osvježenje. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 22, na Jadranu od 24 do 28 °C, a najviša dnevna uglavnom između 31 i 36 °C.

POGLEDAJTE VIDEO: Danju pakao, navečer apokalipsa! Juri je vrućina spržila bicikl, a Mariju led uništio papričice. Kako se Zagorci nose s klimatskim ekstremima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo