ODLAZAK DR. PURETIĆA / U 76. godini preminuo ugledni hrvatski pedijatar i nefrolog

Image
Foto: Pixsell/Marko Lukunic

U 76. godini života umro je ugledni hrvatski pedijatar Zvonimir Puretić

8.6.2021.
10:33
Pixsell/Marko Lukunic
VOYO logo

Ugledni hrvatski pedijatar i nefrolog prim. Zvonimir Puretić umro je u ponedjeljak u Zagrebu u 76. godini, a tijekom svoga radnog vijeka bio je, uz ostalo i nacionalni koordinator Registra Europskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju za Hrvatsku.

Dr. Puretić  rodio se u Zagrebu 1946., gdje je završio Medicinski fakultet te 1977. godine specijalizaciju iz pedijatrije, a nakon toga se posvećuje radu u užoj specijalizaciji iz pedijatrijske nefrologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značaj dr. Puretića

Osnovao je dječju hemodijalizu, peritonejsku dijalizu i plazmaferezu u Hrvatskoj. Prim. Puretić bio je dugogodišnji pročelnik Odjela za dijalizu i plazmaferezu djece Centra za dijalizu Klinike za urologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb te pročelnik Centra za dijalizu Klinike za urologiju KBC-a Zagreb od 1992.-2002. godine.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d869ac24-c832-11eb-b32a-aaecda2161a2/original

Tijekom svoga radnog vijeka bio je nacionalni koordinator Registra Europskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju za Hrvatsku, dopredsjednik Hrvatskog društva za dječju nefrologiju i dopredsjednik Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju Hrvatskog liječničkog zbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivni je suosnivač Hrvatske liječničke komore 1995. godine. Uz stručnu aktivnost bio je i predavač na Medicinskom  fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i mentor brojnim mlađim kolegama.

Dr. Puretić bio je i u suradnik u znanstvenim projektima Ministarstva znanosti i tehnologije RH i u međunarodnim projektima iz hemodijalize i transplantacije bubrega, te autor brojnih znanstvenih i stručnih radova i nastavnih materijala iz područja pedijatrijske nefrologije i transplantacije bubrega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo