Umro ispred zaključanih vrata Hitne pomoći

'Nedopustivo je da Hitna medicinska pomoć ima zaključana vrata. Ako je tim na terenu, u ordinaciji mora biti barem medicinska sestra educirana za intervenciju.

3.11.2011.
22:43
VOYO logo

Komentirao je ovo glavni tajnik KoHOM-a dr. Leonardo Bressan, nakon što je obaviješten o tome da je u srijedu u Domu zdravlja Krk privatnim vozilom dopremljen stariji čovjek u besvjesnom stanju, koji je preminuo pred zaključanim vratima Hitne medicinske pomoći.

Naime, jedini tim u tom je trenutku bio na putu za Rijeku s također kritičnim pacijentom. Pozvan je liječnik iz susjedne ordinacije obiteljske medicine, koji je pokušao reanimaciju, no samo je mogao konstatirati smrt pacijenta, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bressan zato traži hitnu obustavu procesa preustroja Hitne medicine PGŽ-a, jer je ovaj tragični događaj dokaz loše organizacije koja je nedavno odnijela prvu žrtvu u Bjelovaru, gdje se dogodio identičan slučaj.

Ravnateljica: Pacijent je dopremljen mrtav

No, ravnateljica Hitne medicine PGŽ-a dr. Dijana Florini tvrdi da Krk i dalje ima pet timova hitne pomoći, a jedino nema dodatnu medicinsku sestru koja će u svakom trenutku biti u službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je u pitanju psihološki moment jer su vrata bila zaključana, no i da je bila sestra, u ovom slučaju nije mogla mogla pomoći jer je prema mojim saznanjima pacijent, nažalost, već dopremljen mrtav. Radi se o starijem čovjeku koji se srušio u selu Bajčići, a mještani su ga prevezli do Krka. U našoj službi zabilježen je poziv, a već u razgovoru dispečer je dobio informaciju da čovjek ne daje znakove života. Radilo se o infarktu. Žao mi je što se oko ovog slučaja diže toliko galame, svi mi bili bismo najsretniji da na svakoj lokaciji u svakom trenutku imamo raspoloživ tim hitne pomoći, no Hrvatska nije toliko bogata", tvrdi dr. Florini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo