Umjesto Vlade Pavićevu firmu spašavaju Slovenci?

Država je digla ruke od spašavanja adriatica.net-a, a u igru ulaze slovenski Mercator i Terme Čatež, piše Nacional.

1.12.2009.
13:58
VOYO logo

Naime, prema prvotnom nacrtu spašavanja touroperatora, čijih 50 posto vlasništva drži Europapress holding, trebale su sudjelovati čak četiri državna poduzeća: ACI, Jadrolinija, Croatia Airlines i Croatia osiguranje, uz blagoslov ministra turizma Damira Bajsa.

Ministarstvo nam zasad nije odgovorilo na upite vezane za spašavanje adriatica.net-a, međutim iz ACI-ja su nam potvrdili da im je od touroperatora pristigao takav zahtjev. Odluka nije donesena, nego je zahtjev proslijeđen Nadzornom odboru koji je jedini nadležan odlučiti o ulaganju većem od pet milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjednik navodi da je plan propao jer se u cijelu operaciju uključio i bivši premijer Ivo Sanader svojim putovanjem u Essen, u sjedište WAZ Mediengruppe, suvlasnika EPH. Sanaderov pokušaj uplitanja u dokapitalizaciju adriatice, koji se spominje i u navodnoj komunikaciji između šefa WAZ-a i EPH, Bode Hombacha i Ninoslava Pavića, navodno je utjecao na odluku premijerke Jadranke Kosor koja je odlučila ići kontra Sanaderovog spletkarenja, tvrdi tjednik.

Prethodni članci:

arti-200911100240006 arti-200911250610006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo