Umjesto odgovora na pitanja, počastili nas uvredama

'Bandićev čovjek' je ovih dana prilično nepoželjna etiketa.

26.5.2010.
17:28
VOYO logo

"Tko to sjedi na Bandićevom mjestu u Saboru? Tko je za lovu polagao tuđe ispite na prometu? Tko je znanstveni novak, a predstavlja se kao asistent? Kome Nedžad Haznadar dogovara intervjue? Kome Bandićevi operativci vode kampanju? Koga to financira "ugledni" (Bandićev) hotelijer? Tko je svoju curu zbrinuo u nabavi ZG Holdinga, kod Bandićeve prijateljice? Tko to žali što kao zastupnik zarađuje manje nego dok je radio za Bandića? Tko to učestalo gostuje na Kikaševoj Z1? Tko je pitao Bandića prije nego se kandidirao?", niz je pitanja koje je u najnovijem videouratku postavio bijesprvi, popularni korisnik YouTubea, koji još od 2007. godine sustavno zafrkava političare prije izbora.

arti-201005260658006Po njegovom mišljenju, odgovor na sva ta pitanja je "Davor Bernardić", mladi kandidat za šefa zagrebačkog SDP-a, koji je ponovno predstavljen kao "bandićevac", štoviše kao Milan Bandić 2.0. Glazbena podloga? Đorđe Balašević, Nikad kao Bane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da jednostavno kažu da nemaju komentara, Bernardićev je PR u više navrata pokušao objasniti urednicima i dolje potpisanoj novinarki da nema potrebe da se video objavljuje i komentira. Kako smo više tražili odgovore na pitanja iz videa, a manje komentar, rečeno nam je da su to same laži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što biste vi rekli da vas pitam jeste li vi kurva?'

Na pitanje "kako pitanje može biti laž?", Bernardićeva glasnogovornica Gordana Grbić nam je postavila protupitanje: "Nemojte se praviti bedasti. Što biste vi rekli da vas pitam jeste li vi kurva?". Na naš odgovor da bi joj jednostavno odgovorili kako se ne bavimo prostitucijom i nastavili sa životom, Grbić je kazala kako je Bernardić već odgovarao na pitanja o Haznadaru, i svojoj djevojci, i mjestu u Saboru, a da mu je titula "novak-asistent".

Ostalih pitanja se nije doticala. Objasnili smo Bernardićevom PR-u i da ovo nije prvi video koji se ikad pojavio na YouTubeu da bi raspirio strasti pred izbore, kao što nije prvi ni u ovoj konkretnoj kampanji. Prije 15 dana se, naime, video slične tematike pojavio i vezano za Bernardićevog protukandidata – Ivu Jelušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201005110605006I njemu je tada prilijepljena etiketa od koje se u SDP-u bježi, Sanaderovim rječnikom rečeno, "u petoj brzini". Etiketa je, naravno – "čovjek Milana Bandića", aktualnog zagrebačkog gradonačelnika, kojeg je SDP kandidirao na to mjesto, a danas o njemu ne želi razgovarati jer mu se o prošlosti ne razgovara, slično kao u HDZ-ovom slučaju.

Davor Bernardić, koji je do ponedjeljka, kada je angažirao Grbićku, izravno komunicirao s novinarima, danas osobno nije imao nikakvih komentara na pitanja bijesaprvog. U ponedjeljak je tražio da mu se putem e-mail-a postave pitanja vezana za prosvjed "Ne damo Varšavsku", no ni na njih odgovora nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, još uvijek je neizvjesno podržava li Bernardić 4000 ljudi koji su prosvjedovali pred Poglavarstvom i Uskokom ne bi li Bandića prinudili na smjenu, kako zbog ustupanja dijela Varšavske Hoto grupi, kako zbog zamjena zemljišta, tako i zbog "zlatnih WC-a" i drugih afera. Poznato je, pak, da je za ispriku SDP-ovke Mirele Holy građanima Zagreba Bernardić naglasio kako je ona bila individualan čin.

Bio on "Bandićev čovjek" ili ne, jasno je da se Bernardić ne želi zamjeriti bivšem vlasniku fotelje u kojoj želi sjediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici je Grbić nevoljko komentirala video sljedećom izjavom:

"Prljava kampanja nikome nije ništa donijela. Radi se o unutarstranačkom nadmetanju stranačkih drugova i ne vjerujemo da takve prljavštine idu iz stranke. Nastavljamo pozitivnu kampanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amen!

Prethodni članci:

arti-201005240280006 arti-201005240008006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo