sudska odluka / Umirovljeni policajac deložiran iz trošnog stana u Karlovcu: 'Grad mi je obećao naći adekvatan smještaj'

Image
Foto: KAportal

Uz policiju i ovrhovoditelje danas je u karlovačku gradsku četvrt Banija stigao i gradski vijećnik Dimitrije Bira, šokiran postupkom prema umirovljenom policajcu Dubravku Grguriću koji je danas deložiran iz svog doma. Kazao je da je Grad odlučio pomoći, ali tek sad kad je 'voda došla do grla'

21.4.2023.
14:55
KAportal
VOYO logo

"Riječ je o ovršnom postupaku, uzeo sam iz stana neke stari koje su mi bitne za život, tanjure i hranu, ovo će zapečatiti i dogovorit s mojim odvjetnikom da se jedan dana otvori i da možemo uzeti ostale stvari, rekao je umirovljeni policajac Dubravko Grgurić za KAportal. On je danas deložiran iz svog stana u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija.
Ipak, neće ostati na cesti nego u smještaju u trećoj sobi koja čak, kako je rekao, nije uopće upisana u papirima. U gradskoj upravi su mu, ističe, obećali pomoći.

Image
Foto: KAportal

"Treća soba je ostala i tamo ću biti privremeno dok Grad ne riješi smještaj. U Gradu pregovaraju s Ministarstvom branitelja. Primila me zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, i razmatraju kako će mi osigurati stan" rekao je Grgurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski vijećnik Dimitrije Bira stigao je, također, danas na deložaciju, uz policiju i ovrhovoditelje.

"Policajac u mirovini je tražio razgovor i pomoć i oni mu se nisu udostojili na konkretan način odgovoriti nego sastančiti i komunicirati sad kad je voda došla do grla. Trebalo je i prije potaknuti Grad da oformi proceduru i praksu da s njima surađuju pravnici, možda i njihovi koji bi preuzimali takve slučajeve. Da ljudi koji imaju ovakve probleme, ne moraju pomoć tražiti na svoju ruku, nego da postoji točna procedura i da Grad stoji iza toga", naglasio je Bira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo