počast žrtvama genocida / Ultramaratonci nakon četiri dana stigli iz Vukovara u Srebrenicu

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Maratonci su iz Vukovara krenuli 6. srpnja prevalivši put dug 227 kilometara s ciljem da na taj način još jednom odaju počast žrtvama najvećeg ratnog zločina

10.7.2017.
16:36
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Petorica sudionika ultramaratona Ovčara-Srebrenica stigla su u ponedjeljak poslije podne u taj istočnobosanski gradić pridružujući se manifestacijama koje se organiziraju u povodu obilježavanja 22. obljetnice genocida nad Bošnjacima što su ga na tom području 1995. godine počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba.

Maratonci su iz Vukovara krenuli 6. srpnja prevalivši put dug 227 kilometara s ciljem da na taj način još jednom odaju počast žrtvama najvećeg ratnog zločina počinjenog na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom pothvatu nisu ih omele ni iznimno visoke temperature koje su ih pratile tijekom cijelog puta.

"Ovakva temperatura nije problem da se dođe u Potočare. Ovo mi je četvrti put da ovdje dolazim i dok god sam živ i zdrav dolazit ću", kazao je novinarima po dolasku na cilj Dražen Čučić iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elvir Rakipović, također Osječanin, kazao je kako ovaj maraton predstavlja znak poštovanja prema svim nedužnim ratnim žrtvama.

Maraton od Vukovara do Srebrenice istračali su i Duško Štrbac, Goran Draksler i Zmago Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo