ULTRA = VRELO BIZARNIH SITUACIJA: / 4 trudnice na Hitnoj, pokušaj suicida, Hrvat s 4 promila alkohola u krvi...

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell
17.7.2017.
14:09
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Najbizarnija priča dogodila se drugog dana, kada su četiri mlade žene s partnerima stigle u Split na Ultru, zanemarivši činjenicu da su trudne. Od silnog partijanja su prokrvarile pa im je zatrebala pomoć ginekologa na Klinici za ženske bolesti i porodništvo splitskog KBC-a.

Image
KONTROVERZNI SVEĆENIK: /

'Zašto sam došao na Ultru? Primijetio sam jednu djevojku kako sjedi sama...'

Image
KONTROVERZNI SVEĆENIK: /

'Zašto sam došao na Ultru? Primijetio sam jednu djevojku kako sjedi sama...'

Lomovi, posjekline, trovanje alkoholom i drogom

Tijekom 24 sata pomoć u splitskom KBC-u zatražile su 82 osobe, a najviše ih je trebalo pomoć kirurga zbog padova, lomova i posjeklina, piše Slobodna Dalmacija. Mnogi od pacijenata otrovali su se alkoholom i opijatima, a posebno se u tome istaknuo jedan domaći partijaner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvat je primljen s četiri promila alkohola u krvi.

'Bio je na granici kome'

'Bio je na granici plitke kome i nekakvog budnog stanja, bio je pri svijesti, ali s njim se teško uspostavljao kontakt. Svi alkoholizirani pacijenti su zbrinuti, primili su infuziju i nakon određenog vremena i boravka na opservaciji su otpušteni', kazala doc.dr. Trgo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušaj samoubojstva

Drugog dana festivala jedan je Australac, smatraju liječnici, pokušao samoubojstvo skokom s broda u more, no spriječen je. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u Split i zadržan na Klinici za psihijatriju.

Viša medicinska sestra Marija Bandić, glavna sestra Interne klinike, ispričala je još jedan neobičan slučaj. Ona je dežurala u noći sa subote na nedjelju, kada se gotovo utopio 20-godišnji mladić s Novog Zelanda. Dijagnosticirana mu je upala pluća zbog aspiracije slane vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji je cijelu noć probdio na Ultri bio je i dr. Dubravko Šola, liječnik sa Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Nitko nije bio životno ugrožen

'Tijekom noći sa subote na nedjelju bilo je 12 intervencija. Nakon pružene prve pomoći, osam partijanera prevezeno je na Hitni kirurški prijam splitskog KBC-a, od čega se kod njih troje sumnjalo na prijelome ključne kosti kao posljedicu pada. Nitko od prevezenih "ultraša" nije imao životno ugrožavajuće ozljede, pa je u medicinskom smislu druga večer protekla mirnije od prve', rekao je dr. Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo