'Ulicama Splita grada krv će liti gay parade neće biti'

Na Facebooku je osnovana grupa protiv gay parade u Splitu, a na profilu su objavljeni brojni uvredljivi sadržaji i prijeteće poruke.

22.3.2012.
15:16
VOYO logo

''Pokaži stav!!! NE gay paradi!!!, Nećete u Split, niste ni prije!!!, Ulicama Splita grada krv će liti gay parade neće biti'', samo je dio poruka koje su ispisane na fotografijama plakata i grafita koji su objavljeni na Facebook profilu grupe ''Ulicama Splita Grada Krv Će Liti Gay Parade Neće Biti''.

Autori grupe tvrde da im je cilj ''skrenuti pozornost javnosti na nedopustivost te nemoralne manifestacije koja truje našu mladež''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima ispod objavljenih fotografija i poruka protiv gay parade moguće je vidjeti niz uvreda na račun homoseksualnih osoba.

Doznajemo da su u udruzi Kontra ogorčeni spomenutom grupom te poručuju da će policiji zbog svega podnijeti kaznene prijave protiv odgovornih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S cijelim slučajem upoznata je i PU splitsko-dalmatinska te nam je glasnogovornica Marina Kraljević-Gudelj kazala da policija provjerava autora grupe i ozbiljnost namjera ispisanih na profilu grupe te će se nakon toga odlučiti o daljnjim postupcima. Neslužbeno doznajemo da u policiji smatraju kako im već sam naziv grupe govori da tu ima posla za njih.

Podsjetimo, plitski Pride ove je godine zakazan za 9. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo