Ulazak Hrvatske u EU mogao bi biti odgođen?

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Balkan Jelko Kacin izjavio je za agenciju Anadolija kako se "može čak i odgoditi formalni ulazak Hrvatske u EU, negdje do kraja 2013. godine, ili čak i duže".

16.10.2012.
15:52
VOYO logo

Kacin je ipak dodao da bez obzira na to od 1. srpnja 2013. stupa na snagu drugačiji trgovinski režim, što će se posebno ticati Bosne i Hercegovine.

"To će donijeti velike promjene u prodaji agro proizvoda, donosno proizvoda za domaće tržište u BiH. Mislim da je to alarmantna poruka na koju bi trebalo odmah reagirati", istaknuo je Kacin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Donjeg doma njemačkog Bundestaga Norbert Lammert izjavio je ranije da Hrvatska nije spremna pristupiti Europskoj uniji i da će politika proširenja biti obustavljena. Lammert je rekao i da, nakon loših iskustava s članstvom Bugarske i Rumunjske, ne vjeruje da je Hrvatska spremna da bude nova članica Unije.

Međutim, njemačka vlada ubrzo nakon toga izdala je službeno priopćenje u kojem je navedeno da je Hrvatska na dobrom putu da postane članica EU 1. srpnja 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo