ispovijest uhljeba / Uhljeb 'patnik' Pezo uvjeren da mu HDZ podmeće: 'Mogu mi se dobro ku**a napušiti, citirajte to'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Iz Agencije se doznaje kako je protiv Peze podnesena kaznena prijava za zloupotrebe u poslovanju i korištenje novca u privatne svrhe

26.1.2018.
9:10
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

"Ja sam vam još pomoćnik ravnatelja bez ikakvih ovlasti. Ne daju mi nikakva zaduženja, odsječen sam od svega u svojem uredu. Dobivam plaću, a ne j..u me za suhu šljivu. Ali neće me se tako lako riješiti. Svaki dan dolazim na posao pola sata ranije i odlazim pola sata kasnije. Mislili su da će mi dosaditi i da ću otići, ali neće. Sve ću dobiti na sudu", rekao je za 24sata Ante Pezo, koji je do 2016. godine vodio državnu Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

No, bivši ravnatelj ne odustaje. Naime, uvjeren je da mu sadašnja HDZ-ova garnitura podmeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće me ušutkati lažima, a za ovu ljudsku mižeriju HDZ-ovsku i mižeriju imam poruku. Mogu mi se dobro k..ca napušiti. Iako im k..ca nikad ne bih dao", slao je Pezo u porukama portalu 24sata i molio da ga se citira.

Kako 24sata otkriva, otkriveni su računi na kojima je vidljivo da je Pezo dok je bio ravnatelj kupio moderne i skupe aktovke. Jednu mu je Agencija platila čak 4117 kuna, a drugu 2752 kune. Sasvim solidna poslovna aktovka se može kupiti za 1000 do 1500 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nizu računa zagrebačkih restorana, pak, vidi se da je za svoj imendan častio u restoranu, a pravdao delegacijom koje uopće tad nije bilo. Imaju račune i pravdane na makedonsku delegaciju koja je, navodno, došla nedjeljom. Na desetak računa su iznosi od 200 pa do 1800 kuna. 

Iz Agencije se doznaje kako je protiv Peze podnesena kaznena prijava za zloupotrebe u poslovanju i korištenje novca u privatne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mojemu mandatu je kroz Agenciju prošlo 24 milijarde kuna poticaja. Imamo svake godine tri revizije. Kad su me maknuli, naručili su i posebnu reviziju mojih računa te ništa nisu našli. U odnosu na prethodnicu iz HDZ-a, značajno sam srezao reprezentaciju i uveo pravdanje, a i snizio prostor najma. Sve mi podvaljuju", ustraje Pezo za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo