TKO JE SVE DANAS 'PAO' / Jedan od uhićenih skrivao milijune, a iza rešetaka se opet našla i supruga političkog moćnika

Image
Foto: Ilustracija / Marko Prpic / Pixsell

Mirela Alerić Puklin i Piruška Canjuga uhićene su zbog afere Agrokor, dok je Goran Puklin, za kojeg se sumnja da je skrivao Kovačevićeve milijune, uhićen zbog namještanja javnog natječaja vrijednog više milijuna kuna

16.11.2021.
11:10
Ilustracija / Marko Prpic / Pixsell
VOYO logo

U akciji USKOK-a i policije, u utorak je uhićeno pet osoba, i to navodno u dva različita slučaja. Neslužbeno se doznaje da su među uhićenima bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin, njezin suprug Goran Puklin, ali i Piruška Canjuga, jedna od okrivljenica u slučaju Agrokor.

Index neslužbeno doznaje da je uhićenje Mirele Alerić Puklin i Piruške Canjuge vezano uz aferu Agrokor, dok je Goran Puklin uhićen zbog namještanja javnog natječaja vrijednog više milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CURE DETALJI AKCIJE /

Uhićeni bivša tužiteljica iz slučaja Agrokor, njezin muž koji se sumnjiči za namještanje milijunskog natječaja, ali i Piruška Canjuga

Image
CURE DETALJI AKCIJE /

Uhićeni bivša tužiteljica iz slučaja Agrokor, njezin muž koji se sumnjiči za namještanje milijunskog natječaja, ali i Piruška Canjuga

Odavala tajne podatke u istrazi

Mirela Alerić Puklin bivša je tužiteljica koja je radila na predmetu Agrokor, a navodno je baš zbog toga uhićena. Naime, sumnja se da je Piruški Canjugi, okrivljenoj u aferi Agrokor, odavala tajne podatke o istrazi u tom predmetu, javlja Jutarnji list.

Iz izvora bliskih istrazi Jutarnji doznaje da je policija tijekom istražnih radnji koje su provođene protiv njezina supruga vezano za novac koji povezuju s Draganom Kovačevićem, pronašla materijalne dokaze koji su pobudili sumnju da je prijašnja tužiteljica "pomagala" osobama okrivljenima u aferi Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon istražnih radnji koje su njezinog supruga povezivale s aferom Janaf, Mirela Alerić Puklin podnijela je ostavku na mjesto zamjenice županijskog državnog odvjetnika.

Alerić Puklin tada se oglasila priopćenjem za medije, a u priopćenju se, zanimljivo, osvrnula baš na svoj rad u predmetu Agrokor zbog kojeg je danas uhićena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebice naglašavam da je moj rad na predmetu koji je u javnosti poznat pod nazivom 'Agokor' bio iznimno predan i savjestan. Jedini stvarni razlog mog zahtjeva za razrješenjem je zaštita osobnih i obiteljskih prilika, a primarno interesa moje malodobne djece. Želim zaštititi i ugled Državnog odvjetništva, kao institucije koja me profesionalno odgojila, u kojoj sam provela svoj dosadašnji radni vijek", rekla je Mirela Alerić Puklin.

Supruga političkog moćnika ponovo iza rešetaka

Piruška Canjuga jedna je od osumnjičenih aktera u aferi Agrokor. Prošle godine oslobođena je u slučaju "Mali Agrokor", dok je uz Todorića i ostale optužena za malverzacije u glavnom slučaju, odnosno da je, prema još nepotvrđenoj optužnici, sudjelovala u izvlačenju oko 1,2 milijarde kuna iz Agrokora, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, podrijetlom je iz sela Glavica u okolici Sinja, a po struci je agronom. Canjuga je u Agrokoru napredovala do članice uprave i izvršne potpredsjednice za poslovanje i poslovni razvoj.

Njezin suprug je Zlatko Canjuga, politički moćnik koji je devedesetih vodio NK Croatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nosio 'mačka u vreći'

Goran Puklin, suprug Mirele Alerić Puklin, uhićen je zajedno sa svojim poslovnim partnerima navodno zbog zlouporaba u gospodarskom poslovanju.

Puklin je široj javnosti postao poznat u jeku afere Janaf, kada je kod njega pronađeno oko četiri milijuna kuna. Za taj se novac sumnjalo da je pripadao Draganu Kovačeviću, odnosno da ga je Kovačević sakrio kod Puklina prije uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puklin se tada branio da je to njegov novac. Istražitelji su navodno imali i snimku Puklina koji ulazi u zgradu s torbom preko ramena, u kojoj je navodno bio novac.

No Puklin je na ispitivanju u USKOK-u tada navodno kazao da je u torbi nosio njihova obiteljskog mačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeno pet osoba

Policija je u utorak ukupno uhitila pet osoba, a o svemu su se oglasili priopćenjem.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb - u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju novog kriminalističkog istraživanja, za koje su saznanja proizašla iz ranije dovršenih kriminalističkih istraživanja iz rujna 2020., odnosno travnja 2021. godine.  

Današnjim, novim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području PU zagrebačke bit će obuhvaćeno više osoba - od čega je jedna osoba tada obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona - a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije", priopćili su.

Tijekom današnjeg dana provodit će se i dokazne radnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo