istražitelji 'češljaju' marinu u Betini / Uhićene četiri osobe povezane s 'nestankom' ruske jahte

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje - stoji u priopćenju MUP-a

27.1.2023.
17:36
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U vezi isplovljavanje plovila Irina VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje - stoji u priopćenju MUP-a.

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Također kažu da je u tijeku provođenje dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na više lokacija. U realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluju Policijska uprava šibensko-kninska i Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a koordiniraju ga policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MISTERIJ KOJI NE PRESTAJE INTRIGIRATI /

U Splitu uhićenja zbog nestanka ruske jahte Irina Vu! Privedeno je nekoliko osoba

Image
MISTERIJ KOJI NE PRESTAJE INTRIGIRATI /

U Splitu uhićenja zbog nestanka ruske jahte Irina Vu! Privedeno je nekoliko osoba

Ispitana četiri člana posade i jedna stjuardesa

U Splitu je danas zbog isplovljavanja spomenute ruske jahte iz luke u Betini ispitano nekoliko osoba. Navodno su ispitani članovi posade, odnosno četiri pomorca sa splitskog područja i jedna stjuardesa s područja BiH. Televizija N1 objavila je da su uhićene četiri osobe.

Luksuzna jahta Irina VU, u vlasništvu bivše supruge ruskog oligarha Ališera Usmanova, bliskog prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina, usidrena u Betini na otoku Murteru, bila je pod zapadnim sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu i imala je zabranu isplovljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Betine je isplovila 6. listopada prošle godine, a nekoliko dana kasnije uočena je u luci Didim u Turskoj. Da bi izašla iz hrvatskih teritorijalnih voda, u Dubrovniku je morala proći policijsku i graničnu kontrolu te kontrolu Lučke kapetanije. U isto vrijeme, na njezino mjesto u marini u Betini uplovila je druga, gotovo identična jahta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo