UGROŽENA IM SIGURNOST: / Školarci zbog obilaznice ostali bez puta do škole

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Hrvoje Jelavic

Školarci iz naselja Valjani uskoro bi se mogli naći u problemima nakon što se probijanjem trase ceste D427, buduće viškovske obilaznice, presiječe ulica ravno napola, piše Novi list.

13.8.2015.
6:54
PIXSELL/Ilustracija, Hrvoje Jelavic
VOYO logo

Djeca neće više moći jednosmjernom ulicom brzo i lako doći do Osnovne škole Sv. Matej, već će se većina njih morati vraćati natrag skroz do Vrtnog centra i od tamo postojećom županijskom prometnicom, s iznimno gustim prometom i bez nogostupa, pješačiti najmanje kilometar više da bi došli do svoje škole.

Osim stanovnika naselja Valjani, bez prometnog pravca kojim su kratili put do centra Viškova ostali su i obližnji Sroki, sve zajedno oko 1500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadaju se pješačkom nathodniku

Iako su još 2013. godine ukazivali na problem, situacija se nije popravila iako su dobivali obećanja, Sada se nadaju pješačkom nathodniku koji bi djeci omogućio sigurniji put do škole.

"Zanemarivanjem ovog zahtjeva mještana u izravnu vezu dovodi se sigurnost djece, kojoj je ovo najbrži put do škole, kao i starijim osobama do centra Viškova. Novom regulacijom prometa, kad cesta bude završena, put do škole produljit će se i do 1.000 metara. Uzevši u obzir stanje prometnice glavne ceste, koja nema nogostup, zabrinutost je još i veća", kazao je tajnik HNS-a Viškova DamirPranjić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo