Ugrizao ga poskok, sad jedva može otvoriti oči

'Da je bija neko slabije građe od mene ili da je, nedajbože, bilo dite, ne virujen da bi priživilo', kazao je Mijo Marić iz Žrnovnice, kojeg je u srijedu ujutro ugrizao poskok.

22.6.2012.
12:51
VOYO logo

Mijo se brinuo o svojim kunićima i čupao je travu oko bokseva, kad ga je poskok ugrizao za ruku.

"Nisan je tija ubiti kad me ugrizla, možda san se uplašija da me ne ugrize još koji put za nogu jer san bija u kratkin hlačama. Otiša san ženi, reka joj šta je bilo, a ona je zvala Hitnu pomoć. Moran ih pohvaliti da su brzo došli, a dok san ih čeka, već san počeja naticati. Počelo mi se mutiti prid očima, nisan zna di se nalazin kad su me doveli u bolnicu. Cili san dan povraća i ima proljev, a odma su me stavili na infuziju i dali mi serum protiv otrova", ispričao je Marić za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju ugriza obavezno zovite liječnika

Mijo se u bolnici polako oporavlja: natekli su mu prsti i dlan, pa čak i lice, te jedva može otvoriti oči. U bolnicu je doveden stanju šoka i niskog tlaka.

"Pacijent je imao sreću što ga zmija nije ugrizla direktno u arteriju jer bi tada djelovalnje otrova sigurno bilo opasnije", objasnio je dr. Nikola Bradarić sa zaraznog odjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poskok je najopasnija zmija otrovnica koja obitava na našim prostorima. Bradarić je upozorio ljude da, ako ih ugrize zmija, što hitnije zovu liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo