UGOSTITELJ PLANIRA ZAGORČATI ŽIVOT IZNAJMLJIVAČU PEDALINA: / 'Pustit ću 200 crnih svinja, to nije šala'

Image

'Neću se ja s njim svađati, samo ću šetati svoje gudine čim on počne vozati jet-skijeve.'

7.6.2018.
16:42
VOYO logo

Vlasnik ugostiteljskog objekta 'Neverin' u Makarskoj ogorčen je promjenom plana upravljanja pomorskim dobrom, prema kojem je predviđeno da ispred njegovog ugostiteljskog objekta ovog ljeta bude mjesto za iznajmljivanje pedalina, skutera i jet-skijeva. Na tom je mjestu planirano i davanje koncesijskog odobrenja za 15 ležaljki i suncobrana, pa se na toj plaži ovog ljeta kupači neće moći smjestiti i kupati jer će ona biti zakrčena sadržajima za iznajmljivanje.

'Ako se na pomorskom dobru može raditi preko strike i babe, i ja ću po svome'

Matko Beus, vlasnik kafića Neverin, nezadovoljan je takvim razvojem situacije i najavljuje obračun s onima koji tamo budu iznajmljivali jet-skijeve. Upozorava da se na toj plaži obično kupaju obitelji s djecom, koju bi jet-skijevi ugrožavali. Ističe i da sumnja da je zbog pogodovanja pojedincima natječaj za posao iznajmljivanja na toj plaži namješten. Na toj plaži ima mjesta za 20-ak kupača, a zbog valova je tijekom zime plaža i nestala. Beus kaže da ju je sam nasipao i uređivao kako bi na njoj mogla uživati djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plaža nije moja nego gradska, ali je samo ja i moja obitelj godinama održavamo i skupljamo smeće koje za sobom ostave kupači. Ako na plažu doista dođu jet skijevi, vlasnik ih može iznajmljivati jedino iza bova na pontonu, a nikako na pijesku gdje se djeca igraju jer će se dogoditi zlo. Ako se već na pomorskom dobru može raditi preko strike i babe, e onda ću i ja po svome. Već sam iz Slavonije naručio 200 crnih ‘’gudana’’ koje ću držati pored “Neverina”, a kako oni moraju šetati, pustit ću ih nek’ se razgibavaju šetnicom sve do hotela “Romana” i to nije šala, već moja najozbiljnija namjera', rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Raniji sukobi

Beus dodaje da ovo nije njegov prvi sukob s gradom. Jednom su mu zabranili da prodaje voće i povrće na kiosku, a na isto su mjesto doveli nekog drugog trgovca. Kada je zbog toga išao razgovarati s gradonačelnikom, kod sebe je imao plastični pištolj koji mu je slučajno ostao u hlačama od tada trogodišnjeg sina pa je uhićen. Zbog kazne je jednom prilikom izvrijeđao i suca za prekršaje pa završio u zatvoru, no ni sad se ne libi prijetiti iznajmljivaču jet-skijeva na plaži ispred njegova kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neću se ja s njim svađati, samo ću šetati svoje gudine čim on počne vozati jet-skijeve', kaže Beus za Slobodnu Dalmaciju i dodaje da će plažu srušiti bagerom. Iz Grada poručuju da je potrebna određena procedura za koncesijsko odobrenje te da je postupak transparentan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo