UGLEDNI ANALITIČAR: / 'Crkva neće dati Mostu da surađuje sa SDP-om, opet ćemo izlaziti na izbore'

Image
15.8.2016.
19:12
VOYO logo

Žarko Puhovski za Dnevnik u 18 sati na televiziji N1 istaknuo je kako, iako duga, kampanja neće puno promijeniti:

"Sva istraživanja u svijetu pokazuju da kampanje utječu na opredjeljenje ljudi u jednoznamenkastim postocima - one neće bitno utjecati", ističe Puhovski dodajući kako očekuje slabiju izlaznost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAZOTKRIVEN PLAN MOSTA: /

Petrov odustao od liste za Zagreb, evo kome je predao svoje mjesto

Image
RAZOTKRIVEN PLAN MOSTA: /

Petrov odustao od liste za Zagreb, evo kome je predao svoje mjesto

"U pravilu kad se izbori javljaju brzo nakon prijašnjih, pada interes. To možemo i sada očekivati. To ide na ruku velikim strankama. Vidjet ćemo hoće li ranije orijentirani prema Mostu i Živom zidu ostati njima priklonjeni", kazao je.

Plenković radi korak naprijed - korak nazaz

Budućnost Andreja Plenkovića umnogome ovisiti o uspjehu u sastavljanju Vlade, kazao je Puhovski, a njegovu je strategiju sastavljanja lista i ideološkog pozicioniranja naziva: "Korak naprijed - korak nazad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo Hrast, ali hoćemo dvoje Hrastovaca, nećemo HSP AS, ali hoćemo Hasanbegovića, hoćemo Prgometa, ali i Kujundžića", kazao je Puhovski te zaključio kako je "on skrpao listu koja mu čuva bokove".

Image
Foto: N1

Debatu o šefova HDZ-a i SDP-a o gospodarskim pitanjima, usporedio je anegdotom o Winstonu Churchilu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković o tome pojma nema, a Milanović podatke izvlači kao zeca iz šešira", kazao je. Ispričao je anegdotu s Winstonom Churchillom, kojemu je oporba nakon izlaganja o ekonomiji kazala da mu je za prikupljanje tih podataka sigurno trebalo pola godine. Churchill je odgovorio da mu nije trebalo toliko vremena, ali će toliko trebati oporbi da shvati kako podaci nisu točni.

Most će proći dobro, ali...

"Crkva neće dati Mostu da surađuje s SDP-om i Most će se toga držati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od Petrova koji fantazira da bi mogao biti premijer, Bandić je svjestan da to neće biti", sudi Puhovski.

"Most će proći razmjerno dobro, ali ne kao prošli put na izborima, imat će manje mandata, a Živi zid će biti bolji i uvest će nered u parlament, a to nije nešto dobro za nas jer već postoji nered. Bandić bi mogao osvojiti 3-5 mandata, ali po mom sudu, ključno je pitanje hoće li HDZ imati dovoljan broj glasova da s Mostom sastavi vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče premijerske pozicije, Puhovski kaže da će predsjednik vlade biti onaj tko osvoji više glasova na izborima, a da je to u ovom trenutku Milanović.

"U ovom trenutku je šansa za veliku koaliciju mala, ali ako opet nakon izbora bude mjesecima hrvanje i budemo li prisiljeni na nove izbore, onda je to moguće. Šansa za nove izbore je 40 posto", prognozirao je Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike