UGASIO FACEBOOK PROFIL PA SE ISPRIČAO NA STRANICI CRKVE: / 'Pogriješio sam i ispričavam se svima koje sam povrijedio'

Image
Foto: Facebook
18.9.2017.
18:40
Facebook
VOYO logo

'Obradovala me je vijest da je umro dr. Slavko Goldstein. Drago mi je da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovog svijeta. Ipak mu od srca želim pokoj vječni i da mu Jahve bude milosrdan sudac. Njegovo će mu milosrđe biti jako potrebno obzirom na more laži što ih je (svjesno i namjerno) širio pod krinkom znanstvenog autoriteta. Tim je lažima planski sramotio Hrvatsku i hrvatski narod. Iz Biblije znamo da Jahve mrzi laž (Jahve mrzi lažljivi jezik Izr 6, 16)', napisao je don Mili Plenković na svom Facebook profilu u petak.

Image
OVAKO ZBORI JEDAN HRVATSKI SVEĆENIK: /

'Obradovala me vijest da je umro Slavko Goldstein, mrzitelj Hrvatske...'

Image
OVAKO ZBORI JEDAN HRVATSKI SVEĆENIK: /

'Obradovala me vijest da je umro Slavko Goldstein, mrzitelj Hrvatske...'

Iz Crkve još nema komentara

Osim vjernika s Hvara, šokirali su se i mnogi drugi pa je ovaj svećenik nakon te izjave ugasio svoj Facebook profil. Ne zna se zbog čega je ovaj svećenik ugasio Facebook profil i je li to njegova odluka ili je to učinio na zahtjev biskupa. Crkva, u međuvremenu, nije komentirala njegove izjave o tome da ga raduje smrt Slavka Goldsteina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon gašenja profila na Facebooku, kontroverzni svećenik don Mili Plenković o svojoj se objavi očitovao na službenim stranicama žup Hvar gdje je napisao:

'Svjestan sam da sam pogriješio, jer sam svoje neslaganje s javnim djelovanjem dr. Slavka Goldsteina izrazio i na posve krivi način i u krivom trenutku, izražavam žaljenje i iskreno se ispričavam', stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao se svojim župljanima kao i svima onima koje je svojom objavom povrijedio i uznemirio, a ispričao se i Biskupu i Crkvi koja se, kako je napisao 'njegovom krivnjom, neopravdano, našla na optuženičkoj klupi'.

'Ovo je isključivo moja osobna pogreška', zaključio je don Mili Plenković u svojoj isprici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihologinja: 'Nečuvena je sramota ovako uvrijediti čovjeka koji više nije među živima'

Mnogi su zgroženi izjavama ovog svećenika. Psihologinja Mirjana Nazor rekla je da je ovaj svećenik osramotio vlastitu vjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zar jedan od temelja vjere nije ono ‘svi smo djeca božja’? Vrijeme je da se braća svećenici prisjete koji su temelji i na čemu počiva njihova vjera. A još ovako uvrijediti čovjeka koji više nije među živima, to je nečuveno i sramota', rekla je Nazor za 24 sata.

Građansko-liberalni savez (GLAS) zatražio je javnu ispriku vrha Katoličke crkve zbog javnog veselja svećenika nečijoj smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Don Plenković poznat je po kontroverznim izjavama

Don Plenkoviću ovo nije bila prva izjava koja je izazvala zgražanje. Tako se prije dvije godine osvrnuo na strane turiste na Hvaru.

'Kad naši navijači naprave jednokratni darmar na ulicama nekog europskog velegrada, sav svijet zna da su Hrvati divljačine i k tome još kolaboracionisti fašista, a kad vrla europska mladež dobra dva mjeseca i malo duže, u doslovnom i prenesenom smislu, obavlja veliku i malu nuždu uzduž i poprijeko Hvara, mi to moramo trpjeti jer nam oni za to plaćaju. E, stvarno smo jadni', rekao je tada za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva tjedna je pak na društvenim mrežama, nakon pobjede turskih nogometaša nad hrvatskima, napisao da su 'turski tupani pobijedili naše genijalce'.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo