Udruge iznenadile Opačić prozivanjem da je bahata

Iz Ministarstva socijalne politike i mladih Milanke Opačić navode da su neugodno iznenađeni prozivanjem civilnih udruga zbog izostanka komunikacije.

2.5.2012.
22:20
VOYO logo

Iz Ministarstva socijalne politike i mladih Milanke Opačić poručili su kako su se dosad konzultirali s 37 udruga, od kojih je njih 30 odmah prihvatilo argumente Ministarstva, među njima i udruga B.a.B.e.

Prethodno su civilne udruge prozvale Vladu jer im je smanjila dotacije iz proračuna za čak 60 posto. Tvrde da se to dogodilo preko noći, čime je ozbiljno narušena pomoć socijalno ugroženim skupinama za koje se one brinu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruge su 2010. nakon natječaja potpisale sporazum o trogodišnjem financiranju, a ove se godine taj plan trebao i zatvoriti. Sada mnogi dijele otkaze, a upitna je i budućnost udruga. Za sve krive ministricu socijalne politike i mladih Milanku Opačić. Ona je sredstva smanjila odokativnom metodom, smatra predsjednica udruge Budi aktivna. Budi emancipiran. (B.a.b.e.) Sanja Sarnavka, istaknuvši da ova vlast pokazuje bahatost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo