Vigilare se buni / Udruga koja ne želi da životni partneri udome dijete: 'Trebaju odustati od tih sebičnih želja...'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Iz udruge Vigilare pozvali su da se prije svega zaštiti 'pravo djeteta na majku i oca'

28.1.2020.
13:08
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Centar za socijalnu skrb oglušio se na presudu Upravnog suda o udomljavanju djece za životne partnere Ivu Šegotu i Mladena Kožića. Reagirali su i iz udruge Vigilare.

Upravni sud je u prosincu 2019. odlučio da imaju potpuno pravo postati udomitelji te da ne bi smjeli biti diskriminirani. Centar se s time ne slaže. A ne slažu se ni iz spomenute udruge. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvojica muškaraca u nekakvoj protuprirodnoj zajednici ne mogu dobiti dijete na udomljavanje. Prvo, dijete nije stvar s kojom se netko može igrati i ispunjavati svoje sebične ciljeve. Drugo, dijete ima zakonsko i prirodno pravo na mamu i tatu. A naročito već traumatizirana djeca moraju imati posebnu pažnju i zaštitu", stoji u objavi te udruge na njihovoj službenoj stranici.

Odluku Centra za socijalnu skrb komentirao je i predsjednik udruge Vigilare dr. Vice Batarelo. Rekao je kako je to sve "banaliziranje cijele situacije, ponižavanje prava djeteta i nasilna masovna indoktrinacija za nove društvene eksperimente". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba se zaštititi pravo djeteta na majku i oca"

"I tako u zemlji Hrvata gledamo prema, u svijetu dobro poznatom, scenariju u kojem 'simpatični x i y' u srcedrapajućem stilu pripremaju svoj dom za udomljavanje (i na kraju usvajanje) djeteta, a onda zločesti birokrati to zaustavljaju jer nemaju srca za ovaj jadan par koji toliko želi samo biti roditelji.

Ovakav način prikazivanja stvarnosti te medijski i društveni 'framing' je banaliziranje cijele situacije, ponižavanje prava djeteta i nasilna masovna indoktrinacija za nove društvene eksperimente", zaključio je Batarelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vigilarea su pozvali da se prije svega zaštiti pravo djeteta na majku i oca te da dvojica udomitelja odustanu od "svojih sebičnih želja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo