Čudesan ulov kod Rapca / Udicom upecao 200 kilograma tešku tunu. Ribolovac za RTL opisao svoju sat i pol dugu borbu!

Na moru, u blizini Rapca, bio je s prijateljem, u početku su mislili da je riba puno manja, ali nakon pola sata počela je pokazivati svoju moć

11.10.2020.
22:00
VOYO logo

Tuna teška 201 kilogram posljednjih je dana na Kvarneru jedna od glavnih tema. Ulovio ju je na udicu Igor Felker, riječki sportski ribolovac, koji je za RTL opisao kako je izgleda borba čovjeka i grdosije koja izaziva divljenje.

"Bili smo četiri dana bez ribe, znači već je neka ta nervoza prisutna, napetost i već polako odustajemo i peti dan, već pred kraj dana u biti je došlo do griza i onda se sve promijeni. Krene adrenalin veselje i krene onaj fajt, hoćete izvući ribu, nećete…", opisuje te trenutke Felker.

Na moru, u blizini Rapca, bio je s prijateljem Danijelom Jurkovićem, u početku su mislili da je riba puno manja, ali nakon pola sata počela je pokazivati svoju moć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika riba povlači barku, ova barka ima oko dvije tone, ona krmom, znači onim težim dijelom, vuče barku brzinom otprilike dva čvora, to umara ribu, međutim držite pribor na granici da ne dođe do pucanja i to je sad to umijeće bit stalno na granici", objašnjava Felker.

Ono što je karakteristično, udica ne mora biti velika da biste ulovili veliku ribu. I to se potvrdilo, jer upravo je njome ulovljena sa svojih više od 200 kilograma. Igor se ribolovom bavi desetljećima, a baš tunama već 20 godina. Čovjek od mora, koji je tu ljubav otisnuo i u knjigu, a iznova je dokazuje idejama. Zbog strogih kvota ribe, kaže, ima sve više i treba promovirati ribolovni čarter.

Ti ribolovci, koji u sportskom ribolovu koriste uslugu čartera dobri su potrošači vanpansionski , znači oni troše i kad nisu na brodu dosta, a s druge strane je dobro i za zaštitu ribe jer većina ribe koja se lovi u takvom ribolovu se pušta.

Tune u prosjeku imaju šezdesetak kilograma, a Igor u svojoj biografiji ima već zapisanu i jednu od 300. Ova posljednja, koja uz 200 kila ima 227 centimetara, jedan je od razloga zbog kojih je brod njegova druga kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo