'Udario me je bezbolnom palicom'

'Optuženik me udario bezbolnom palicom. Olakotna okolnost mom klijentu je što je bez roditelja (suđenje ubojici oca i majke). Liječnici su pokušali s reinkarnacijom.

9.5.2010.
13:13
VOYO logo

Ozbiljne sudske postupke nerijetko prate komične scene. Osim svjedoka, lave smijeha svojim biserima u sudnici izazovu suci i odvjetnici. Samo neke od provala pobrojala je Slobodna Dalmacija.

U tijeku "suđenje desetljeća" - optuženicima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića jedan od okrivljenika, Bojan Gudurić, zatražio od sutkinje Ivane Kršul da ne unosi u zapisnik ništa što kaže njegov branitelj po službenoj dužnosti! Kao organizator ubojstva je, pak, u "paralelnom" beogradskom postupku optužen je Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, kojeg je jedan svjedok na zagrebačkom suđenju oslovio s "gospodin Amsterdam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja Kršul vodila je i predmet Maestro, u kome je jedan od USKOK-ovih pouzdanika bio i Rus Mihael Mošnogorski. On je, među ostalim, na upite sjeća li se nekih događaja, odgovarao: "Nisam sjećam."

Sudac Ivan Turudić, koji je bio predsjednik sudskog vijeća u postupku protiv otmičara sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca, na opasku optuženog Hrvoja Petrača kako je Zagorec imao samo njega, uzvratio: "Siroče."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Petračeve izjave kako je u vrijeme otmice bio na službenom putu u inozemstvu, Turudić ga je pitao: "jeste li gledali film Otac na službenom putu?.

Kad je Snježana Šiprak u svjedočkom iskazu ustvrdila da ne smije govoriti o raketnom sustavu S-300 jer je to vojna tajna, Turudić joj je poručio: "Pa, o tome još jedino nije pisala Modra lasta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkom Županijskom sudu moglo se čuti da će se "zatražit dopis od Policijske uprave ličko-moslavačke", te prijedlog obrane u završnoj riječi da se optuženiku kao olakotna okolnost uzme to što je bez roditelja, a sudilo mu se za ubojstvo oca i majke.

Nadalje, moglo se čuti "optuženik me udario bezbolnom palicom, osumnjičeni za ubojstvo je V.Ž. zvani K., očevid je obavila istražna sutkinja Mirjana Hrga (umjesto Mirjana Rigljan). U Zagrebu nema mafijaških ubojstava, riječ je o profesionalno izvedenim ubojstvima čiji su počinitelji najvjerojatnije iz skupina organiziranog kriminala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo