Učitelj nije prihvatio mito, pa je morao dati otkaz

Predrag Novković Mihalić, učitelj iz Karlovca, prijavio je korupciju u Osnovnoj školi Turanj još 2008., no Ministarstvo inspekciju nije poslalo.

23.3.2010.
23:25
VOYO logo

Karlovački učitelj informatike Predrag Novković Mihalić tvrdi kako mu nikada neće biti jasno čemu služe kampanje protiv korupcije kada se ona nagrađuje.

Na takvo razmišljanje 38- godišnjeg učitelja nagnao je slučaj koji je i sam proživio. Naime, u studenom 2008. dvojica njegovih kolega nagovarala su ga da uzme nove udžbenike i radne bilježnice. Spojili su ga s promotoricom nakladničke kuće, no nakon što je održala prezentaciju Predrag nije bio zadovoljan i nije uzeo udžbenike. To nije odgovaralo dvojici kolega koji su mu nakladnika "preporučili" pa su mu počeli fizički prijetiti. Kada više nije mogao trpjeti pritiske, Predrag je dao otkaz u Osnovnoj školi Turanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promotorica mi je u kabinetu ponudila laptop koji sam odbio. Uzeo sam samo dar za školu, LCD projektor. Policiji i prosvjetnom inspektoru sam prijavio dvojicu podmićenih kolega i da su mi prijetili, no inspekcija je odbila izaći na teren", ispričao je Predrag, koji je poslije zbog slučaja završio na sudu.

Naime, ona dvojica kolega za koje tvrdi da su ga maltretirali tužili su ga sudu zbog klevete. Sud je donio nepravomoćnu presudu i danas bi prema njoj morao platiti 3000 kuna i troškove suda. U međuvremenu su mnogi izbjegavali njegovo društvo, a teško mu je bilo i jer su sve njegove molbe za posao bile odbijene. Posao je naposljetku našao u školi kraj Plitvičkih jezera, a radi i u Varaždinu i Karlovcu. Na mjesec napravi oko 3000 kilometara, no sretan je jer prima plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja upoznati su sa Predragovim slučajem. Kažu kako ih je posjetio tek kada je prestao raditi u školi, te da razmatraju svaku prijavu koja upućuje na nezakonitosti, pišu 24sata. Posljednja dva dana obavili su inspekcije u 33 škole u RH.

Prethodni članak:

arti-201003200002006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo