Učenik pao dva razreda, a sada podučava profesore

'Naš Valentino, učenik prvog razreda, objašnjava profesorima i studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva kako se izrađuje električni automobil, pokazuje im rješenja.

10.5.2013.
6:37
VOYO logo

Tim je riječima Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića iz Zadra, opisao Valentina Raspovića, učenika prvog razreda u usmjerenju autolimara, piše Slobodna Dalmacija.

Da može, škola bi malom genijalcu iz Debeljaka već dala maturalne svjedodžbe, jer sve zna, i to svjedodžbe za tri usmjerenja. Osim u autolimariji, briljantan je u automehatronici i elektroinstalacijama. U školi, jednoj od najopremljenijih u Hrvatskoj, radio je na prvom električnom automobilu, a nedavno su predstavili i prvi solarni automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slava" je Valentinu čudna. Njega su, naime, svi "otpisali" već u osnovnoj školi, kad je pao sedmi razred, i ubrzo u srednjoj, jer je ponavljao i prvi razred. Roditelji su mu govorili da je lijen i da ne znaju što će s njim. Nakon što je iz šest predmeta pao prvi razred u srednjoj školi u Biogradu, upisao se u strukovnu školu u Zadru.

"Ovdje su radionice opremljene i puno radimo. No, najzahvalniji sam profesoru Filipu Torbarini, on je bio oduševljen onim što sam u radionici pokazao da znam, nekim mojim idejama, rješenjima... On me 'uvukao' u projekt izrade električnog automobila i povjeravao mi poslove. Znam da mogu, valjda je falila prava prilika", kaže Valentino Raspović, koji je u dobi od 11 godina konstruirao automobil na tri kotača. U školi je sada briljantan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki ponavljač sada daje savjete svojim profesorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo