Učenik izigrao sustav i uspio izbjeći ponavljanje godine!

Jedan učenik Prve hrvatske riječke gimnazije pronašao je način kako izigrati sustav i izbjeći ponavljanje razreda! Još šokantnije, cijela ga je zavrzlama oko izigravanja sustava koštala tek 5.

27.9.2011.
1:12
VOYO logo

Naime, učenik T. B. je 13. lipnja imao četiri negativne ocjene iz kemije, logike, fizike i matematike. Tog dana njegov otac Dean Butorac, poznati riječki gospodarstvenik, od ravnateljice škole je zatražio i dobio ispis svog sina – tek nekoliko dana uoči završetka školske godine.

Već 7. rujna isti je učenik zatražio upis u staru školu, jer je u međuvremenu upisao Opću privatnu gimnaziju u Zagrebu u kojoj je ispravio sve svoje jedinice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je za Večernji list ispričala ravnateljica riječke srednje škole, učenikov otac je zatražio i dobio – ispisnicu i svjedodžbu, takozvanu prevodnicu. "Kao razlog naveo je sportske obveze koje njegovu sinu ne dopuštaju uredno ispunjavanje školskih zadataka, a neslužbeno je kazao da pokušava riješiti situaciju koja je upućivala na to da će dijete imati zaključeno čak pet jedinica na kraju godine. To je značilo da će morati ponavljati treći razred", ispričala je ravnateljica Jane Sclavnich.

'Ne mislim da sam napravio nešto loše'

U Općoj privatnoj gimnaziji u Zagrebu kažu da je učenik došao 13. lipnja i da su ga odmah upisali. "Nije nam bilo čudno što je došao pred kraj godine jer mi sportašima dopuštamo da ispite polažu kad nauče i to mogu obaviti sve do 31. kolovoza, do kraja školske godine. To dopušta naš pravilnik. Učenik je dobro naučio sva četiri predmeta i položio ih je bez problema. Mogao je čak dobiti i veću ocjenu od dvojke", kazao je ravnatelj Miro Matijaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da je učenik platio upisninu od pet tisuća kuna te da nije platio cijelu školsku godinu koja u privatnim školama u Zagrebu stoji tridesetak tisuća.

"Nije se upisao u četvrti razred kod nas jer je rekao da nema novca i da će se vratiti kući. Ne mislim da sam napravio nešto loše", kazao je Matijaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ništa nije napravljeno protuzakonito'

Zbog ovog slučaja alarmirana je Prosvjetna inspekcija, ali i Agencija za odgoj i obrazovanje, koja će idućih dana provjeriti vjerodostojnost ocjena.

"Ne mogu o tome govoriti, a niti vjerovati da se podigla tolika medijska hajka oko mog djeteta koje je već mjesec dana kod kuće i koje ne želi nijedna riječka škola. A to je jedino što želimo ja i moja obitelj. Ništa nije napravljeno protuzakonito", komentirao je Dean Butorac, otac učenika, ali nije želio precizirati ima li njegov sin potvrdu Hrvatskog olimpijskog odbora da je aktivni sportaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104280412006 arti-201106060646006 arti-201009070010006 arti-201004230639006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo