pozvao na odgovornost svih / Učenik iz Međimurja pokazao sliku pištolja i priprijetio, župan Posavec umiruje: 'Naše su škole sigurne'

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Prema izjavama učiteljice, jedan učenik naveo je da ga cure u naselju ljute jer govore kako se sastaju s njim i pokazao fotografiju na kojoj se vidjela tetovirana ruka i pištolj. Policija ga je privela i u tijeku je kriminalističko istraživanje

11.5.2023.
13:14
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
VOYO logo

Dan nakon što je učenik Osnovne škole Mursko Središće učiteljici pokazao sliku s pištoljem, međimurski župan Matija Posavec poručio je u četvrtak da su sve škole u Međimurju sigurne ali i da će se provjeravati svaka takva informacija.

Jučerašnja informacija jednog lokalnog medija po kojoj je u Osnovnoj školi Mursko Središće došlo do prijetnje pištoljem pokazala se lažnom, ali je učenik osmog razreda zbog pokazivanja slike na kojoj, uz verbalne prijetnje drži pištolj prijavljen policiji i Zavodu za socijalni rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurska policija potvrdila je u četvrtak Hini da se dijete nalazi u njihovim prostorijama i da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Image
prijavili ga učenici /

Učenik zagrebačke škole objavio sliku pištolja. Intervenirala policija, učenici su van sebe

Image
prijavili ga učenici /

Učenik zagrebačke škole objavio sliku pištolja. Intervenirala policija, učenici su van sebe

Župan Posavec zbog tog je slučaja u četvrtak održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da će se u svijetlu posljednjih događaja provjeravati svaka informacija koja se pojavi, bilo kao sumnja ili kao nekakav događaj, u svakoj školi u Međimurju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo biti maksimalno otvoreni i iskreni i graditi povjerenje da su naše škole sigurne i da se preventivno i na bilo koji način takve stvari spriječe", rekao je župan.

U Međimurju 13.000 učenika

Pozvao je na odgovornost svih sudionika u sustavu obrazovanja - zaposlenika škola, roditelja, učenika, te podsjeti da u osnovnim i srednjim školama u Međimurju ima više od 13.000 učenica i učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da će se svaka informaciju koja ukazuje na bilo koju sumnju s punom pažnjom uzimati i provjeravati te je pozvao ostale institucije da to čine.

Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Mursko Središće, Elvisa Šarića ,škola je u srijedu u 10 sati primila informaciju koju su isti dan u 13:45 sati Zavodu za socijalni rad i međimurskoj policiji poslali prijavu zbog sumnje u namjeru počinjenja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cure ga ljute'

Prema izjavama učiteljice, jedan učenik je naveo da ga cure u naselju ljute jer govore kako se sastaju s njim i pokazao fotografiju na kojoj se vidjela tetovirana ruka i pištolj. Rekao je da ga to ljuti i da će im prisloniti pištolj na glavu, samo čeka da mu netko digne živac i donese pištolj.

Šarić, koji je te informacije odmah proslijedio policiji, rekao je na konferenciji za novinare da škola u tom trenutku nije imala saznanja da je učenik u školu donio pištolj niti da je direktno ugrozio učitelje, osoblje ili druge učenike te da je policija odvela učenika na daljnje ispitivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tragedije u osnovnoj školi u Beogradu u svim osnovnim školama u Međimurju održani su sastanci u svakom razrednom odjelu od strane ravnatelja, razrednika i stručnih službi škole na kojima su razgovarali s učenicima o samom događaju u Beogradu.

Stručne službe pozvale su sve učenike i ravnatelje da prijave i obratiti im se u slučaju postojanja sumnje da postoji nasilje u školi ili u okruženju škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava međimurska uključila se u aktivnosti pružanja edukacije u osnovnim školama, rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah.

Podsjetimo, u srijedu je u jednoj zagrebačkoj školi policija također intervenirala nakon što je jedan učenik objavio fotografiju pištolja na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavili su ga preplašeni učenici. Škola je po prijavi učenika obavijestila policiju.

Dvojica policajaca stigla su u školu u civilu kako bi vidjeli je li učenik nakon objavljivanja fotografije bio u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je potvrđeno za RTL Danas čenik, koji je objavio fotografiju pištolja, isključen je već neko vrijeme iz nastave, ali povremeno poslijepodne dođe po svoju djevojku ispred škole.

Nema potvrde da je učenik zaista imao pištolj niti je s njime dolazio u školu, a iz škole nam kažu da koliko oni znaju on nije dolazio u školu s pištoljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo