ispričala drugu stranu / Učenica koja je oštro odgovorila prosvjednicima #ijasamfranjo: 'Nismo svi neodgojeni'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva/Vijesti.hr

'Ako nastavnici imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo i učenici imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, kritike i želje'

15.12.2018.
17:45
PIXSELL, arhiva/Vijesti.hr
VOYO logo

Učenica prvog razreda Turističke gimnazije u Vinkovcima Ana Novosel podignula je prašinu svojim otvorenim pismom u kojem je podijelila svoj stav oko slučaja čakovečkog profesora Franje Dragičevića koji se sukobio s učenicima.

Ana je u razgovoru za 24sata kazala kako je htjela da u javnost izađe i druga strana priče. "Gledala sam što se događalo s tim profesorom, osjećala sam potrebu ispričati drugu stranu priče, iznijela sam je najprofesionalnije što mogu. Žao mi je što su se neki ljudi usudili reći da ja to nisam mogla napisati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo svi neodgojeni, sva djeca nisu ista. Potaknula me činjenica da, ako će se pričati o nastavnicima, ako oni imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, i učenici imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, kritike i želje koje žele ostvariti u reformi. 

'Bilo mi je žao što sam pročitala neke komentare'

Bila sam svjesna činjenice da je sve što se događa izazvano našim školskim sustavom. Sve se vrti u krug. Nastavnici su ograničeni na 45 minuta nastave i imaju 24 učenika koje ne mogu na isti način shvatiti neko gradivo. Uvijek će biti slabija i jača strana, nemaju svi isti tempo", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo mi je žao što sam pročitala neke komentare. Nisam se obazirala na njih, ali mi je bilo ružno pročitati da ja s 15 godina ne bi trebala imati mišljenje i stav. Rečenica da to sad nije moje vrijeme pogodila me u živac. Jer, kada ću ako neću sad? Tko će ako nećemo mi? I učenici i profesori moramo dići glas o školskom sustavu", kazala je Ana za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo