kulminacija sukoba / Uberovci u strahu zbog konkurenata: Pripremaju im sačekuše, tuku ih i doslovce otimaju mušterije

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vozači Ubera navode da je bilo slučaja da im konkurenti presretnu vozilo i doslovno izvuku putnike iz Uberovog auta i natjeraju ih u svoj

24.7.2018.
10:27
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Napadi konkurentskih prijevoznika na vozače Ubera u Puli eskalirali su u nedjelju navečer, tvrde 'uberovci', kada ih je na parkiralištu Plodina okružila i fizički se s njima obračunala skupina taksista, piše Glas Istre.

Kako su trojica vozača Ubera ispričala, taksisti su im pripremili 'sačekušu' na njihovom zbornom mjestu, točnije, parkiralištu Plodina, i to tako što su prethodno fizički zadržali vozača Ubera i iz mobitela mu izvukli kontakte da bi upali u internu komunikaciju grupe koja vozi za Uber. Kažu kako je ovo tek kulminacija sukoba jer se slični događaji odvijaju već tjednima - od konstantnih presretanja, bušenja guma do premlaćivanja. Navode da je bilo slučaja da presretnu vozilo i doslovno izvuku putnike iz Uberovog auta i natjeraju ih u svoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od vozača Ubera je podijelio svoje iskustvo.

"Nekoliko dana ranije već me bio napao i udario jedan vozač taksija. U nedjelju, kada sam došao na parkiralište, prvo sam zatekao pobacane table "Taxi" od Ubera, a taj isti me pitao: 'Nije ti već bilo dosta? Dogovorili smo se da odlazite'. Rekao sam da ja nigdje ne odlazim, i onda me udario jednom, uhvatio za vrat, pa nastavio tući, a i gazio me", ispričao je za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo