na međunarodnoj tjeralici / U Zagrebu uhićen 'balkanski Al Capone': Pod lažnim imenom došao na plastičnu operaciju, pa pao zbog vozačke!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Godinama je izmicao policiji, a traži se zbog bijega iz zatvora i pokušaja ubojstva nakon toga

21.8.2022.
16:39
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"Balkanski Al Capone", tako su mediji prozvali 35-godišnjeg državljanina Crne Gore koji je u petak uhićen u Zagrebu i trenutno se nalazi u ćeliji pulskog zatvora. Ivan Vujović na međunarodnoj je tjeralici beogradskog Interpola koji ga traži zbog pokušaja ubojstva, a hrvatska mu je policija ušla u trag nakon što je policajcima prilikom kontrole isprava u Medulinu u noći s utorka na srijedu pružio krivotvorenu crnogorsku vozačku dozvolu, koja je glasila na tuđe ime, ali s njegovom fotografijom.

Kako piše Jutarnji list, bjegunac je u Zagreb je došao iz Pule radi dogovorene plastične operacije, također pod lažnim imenom, jer je namjeravao, osim identiteta, promijeniti i fizički izgled. Sudeći prema ranijem izvještavanju crnogorskih i srpskih medija, Vujovićev je dosje debeo kao Biblija, a do sada je već nekoliko puta uspješno izmicao policiji i pravosuđu. Čak se pisalo da je nekoliko puta pobjegao iz zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarska je policija objavila da su službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske su u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-om) - Služba Zagreb  i FAST jedinicom Crne Gore proveli kriminalističko istraživanje nad  35-godišnjim državljaninom Crne Gore koji je 19. kolovoza uhićen zbog sumnje da je  počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, nakon čega su otkrili njegovo ime na međunarodnoj tjeralici. U pretragama stana i prijevoznog sredstva osumnjičenika pronađeno je više komada raznih krivotvorenih dokumenata i drugih predmeta te veća  količina novca, stoji u policijskom izvješću.

Beogradski ga je Interpol tražio zbog ranjavanja 29-godišnjeg Darka Bulatovića 29. srpnja 2016. u Beogradu. Bulatovićev je otac u to vrijeme bio direktor nogometne Superlige Srbije, a i nekadašnji je direktor nogometnih klubova Zemuna, OFK Beograda, podgoričke Budućnosti i Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PAO' ZBOG POREZNE UTAJE /

Pogledajte kako je policija upala u kuću i uhitila srpskog Al Caponea

Image
'PAO' ZBOG POREZNE UTAJE /

Pogledajte kako je policija upala u kuću i uhitila srpskog Al Caponea

No, to je tek posljednji u nizu njegovih zločina. 24. prosinca 2015., uspio je pobjeći iz zatvora u Bijelom Polju, gdje je izdržavao kaznu zatvora od 14 godina zbog ubojstva Radovana Savovića nedaleko od zgrade crnogorske televizije u svibnju 2008. Motiv ubojstva bio je osveta jer ga je Savović, nekoliko mjeseci ranije pretukao u budvanskom lokalu. Usmrtio ga je s nekoliko hitaca iz revolvera pri izlasku iz pizzerije u kojoj je sjedio s društvom. Kad su ga izvodili sa suđenja, fotografima je pokazao srednji prst. Prvotno je kaznu služio u zatvoru Spuž pa je zbog čestih tučnjava premješten u zatvor u Bijelo Polje. Jednog je zatvorenika pokušao ubiti zašiljenom žlicom, a prijetio je i policajcima.

Zbog njega je bilo suspendirano nekoliko rukovoditelja zatvora, nakon što je uspio prilikom telefonskog razgovora i uz prijetnju pištoljem, savladati dežurne čuvare koji inače ne nose oružje. Potom je savladao i policajca koji je osiguravao ulaz u zatvor, a kasnije se otkrilo da je pištolj nekako nabavio iz sefa šefa zatvorske straže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama je izmicao policiji, sve dok ga nije konačno pao u Hrvatskoj. Sve okolnosti kako je uspio lažnim ispravama doći do Hrvatske, koliko je dugo ovdje boravio, je li imao u bijegu pomagače, tek treba rasvijetliti. Njegov branitelj, pulski odvjetnik Matija Miloš, potvrdio je za Jutarnji list da je Vujoviću određeno 30 dana istražnog zatvora, ali ne zna pojedinosti o njegovu uhićenju, osim da se dogodilo u Zagrebu i da je prepraćen u Pulu, gdje ga sumnjiče za krivotvorenje isprava. Kako će dalje teći postupak i hoće li se prije izručenja Srbiji protiv njega u Hrvatskoj voditi spor zbog krivotvorenja isprava, ovisi o daljnjim potezima srpskog pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo