KAKO TO? / Na ženu u Zagrebu palo stablo, voditelj Zrinjevca: 'Krošnja je bila zelena, kora normalne boje, izgledalo je zdravo…'

'Nažalost, tek kada se izvrnulo utvrdili smo da postoji velika količina truleži na vratu korijena', kazao je Grgić, voditelj podružnice Zrinjevac pri Zagrebačkom Holdingu

2.8.2022.
21:12
VOYO logo

U utorak je na Medveščaku, u širem središtu Zagreba, za dlaku izbjegnuta tragedija kada se ogromno stablo srušilo na ženu koja je stajala na tramvajskoj stanici. Srećom, prošla je s lakšim ozljedama glave te je prebačena na liječenje u KBC Zagreb.

Pretpostavku da je stablo palo zbog istrule unutrašnjosti debla potvrdio je u razgovoru za RTL Danas Damir Grgić, voditelj podružnice Zrinjevac pri Zagrebačkom Holdingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinjevac nabavlja uređaj za 'skeniranje' stabala

Do sada se, prema njegovim riječima, stanje stabala procjenjivalo ''od oka'', a nakon ovog slučaja Zrinjevac će nabaviti poseban uređaj za detekciju stanja stabala.

''Pokrenuli smo postupak nabave uređaja koji će nam omogućiti da snimimo stvarno stanje unutar debla i da dobijemo pravu sliku postoji li trulež unutar nekog drveta ili ne. Nažalost, i današnji slučaj govori nam da je krošnja stabla bila zelena, a kora je bila normalne boje. Nažalost, tek kada se izvrnulo utvrdili smo da postoji velika količina truleži na vratu korijena'', kazao je Grgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Zrinjevac ne nabavi spomenuti uređaj, ne ostaje drugo nego i dalje utvrđivati stanje debla ''od oka''. Grgić očekuje da će uređaj stići do kraja ove godine. Rekao je i da u Zagrebu ima 130 tisuća stabala i da će s novim uređajem biti utvrđeno stvarno stanje svih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo