U ZAGREBAČKOJ ŠKOLI SKRAĆUJU NASTAVU ZBOG PREDAVANJA DON DAMIRA STOJIĆA: / 'Neće biti ništa što nije primjereno učenicima'

Image
Foto: Duško Jaramaz / PIXSELL

'Nastava na dan predavanja nije skraćena zbog vjeronauka, to je uvijek tako kad imamo nekakva vanjska gostovanja.

17.10.2018.
15:11
Duško Jaramaz / PIXSELL
VOYO logo

Zbog predavanja kontroverznog don Damira Stojića pod nazivom "Vjera i mladi" u zagrebačkoj Školi za modu i dizajn 25. listopada bit će skraćeni nastavni sati u toj školi. Predavanje će biti održano u sklopu nastave katoličkog vjeronauka i na njega su pozvani svi učenici i nastavnici, a dolazak nije obavezan.

"Ostali nastavnici i učenici su pozvani prema svojim aspiracijama. Dakle, otvoreno je za sve nastavnike i učenike, ali u sklopu nastave vjeronauka. Primjerice, kao što recimo neke sadržaje iz struke mogu, ako ih zanima, pratiti i nastavnici iz općeobrazovnih predmeta", kazala je za Dnevnik.hr v.d. ravnateljica Škole za modu i dizajn Maja Dadić Žeravica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI ISPAD DON STOJIĆA: /

'Ne može se pretjerati s vjerom, osim ako ste žena koja mora obavljati svoje staleške dužnosti'

Image
NOVI ISPAD DON STOJIĆA: /

'Ne može se pretjerati s vjerom, osim ako ste žena koja mora obavljati svoje staleške dužnosti'

'Neće biti ništa što je neprimjereno učenicima'

Ravnateljica ističe da su učenici upoznati s time da prisutnost predavanju nije obavezna te da je nastava toga dana skraćena budući da je teško organizirati takvo predavanje na drugačiji način u školi u kojoj 183 učenika i učenica, od njih ukupno 322, pohađa nastavu katoličkog vjeronauka. Na pitanje zašto se nastava skraćuje zbog dolaska svećenika, ravnateljica odgovara da je takva praksa kod svih vanjskih gostovanja predavača.

"Riječ je o predavanju u sklopu nastave vjeronauka i naravno da nije obvezno ni za koga, već na njega idu učenici vjeronauka, a svi ostali mogu i ne moraju doći. Nastava na dan predavanja nije skraćena zbog vjeronauka, to je uvijek tako kad imamo nekakva vanjska gostovanja. Nema veze je li riječ o don Damiru Stojiću, nekoj udruzi koja drži nekakvo predavanje ili je riječ o fakultetskom profesoru, uvijek isto postupamo", kazala je Dadić Žeravica dodavši da "na predavanju neće biti ništa što nije primjereno učenicima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo