pojačano osiguranje / U Zagreb stižu Merkel, Tusk, Kličko: Više od 500 policajaca će ih čuvati, očekujte zastoje u prometu

Image
Foto: Jurica Galoić/Goran Stanzl/Marko Lukunić/Pixsell

Svi objekti u kojima će biti smješteno oko 2600 sudionika kongresa pod pojačanim su osiguranjem

20.11.2019.
8:15
Jurica Galoić/Goran Stanzl/Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Zbog kongresa Europske pučke stranke koji počinje srijedu u Areni u Zagrebu se očekuju gužve. 

Za nešto više od 500 policajaca je to i skup najvišeg sigurnosnog rizika jer će mu prisustvovati njemačka kancelarka Angela Merkel, dosadašnji predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i nova predsjednica Ursula von der Leyen, ali i Silvio Berlusconi, Vitalij Kličko te brojne druge VIP osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Više od 2000 sudionika iz 40 zemalja raspravljat će iduća dva dana i o akcijskom planu za klimu, politikama za mlade te o zapadnom Balkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Arenu koja je već pod posebnim režimom osiguranja i ograničenja pristupa, protueksplozijski pregledana, hoteli Sheraton, Westin, Hilton i svi objekti u kojima će biti smješteno oko 2600 sudionika kongresa pod pojačanim su osiguranjem.

Policija će tijekom prolaska kolona štićenih osoba zatvarati trasu, a uobičajeno kretanje od zračne luke prema užem središtu grada predviđeno je Avenijom Većeslava Holjevca, Ulicom grada Vukovara i Savskom cestom do hotela ili Ureda predsjednice i premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačano će osiguranje biti vidljivo na trasi kretanja štićenih kolona, oko hotela, Arene, a uz brojne pripadnike svih rodova policije, u osiguranju će sudjelovati i velik broj policajaca u civilu te službeni psi. Uz hrvatske policajce, dužnosnike stranih država čuvat će i njihovi pripadnici osiguranja, ali neće imati pravo postupanja, piše Jutarnji list.

Zagrebačka policija pozvala je građane na strpljenje i suradnju s policijskim službenicima na ulicama grada Zagreba s obzirom na očekivane manje prometne gužve i kratkotrajne prekide prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Kongresa EPP-a, danas se od 13 do 14 sati održava i mini prosvjedna akcija "Potrubi za obrazovanje".  Okupit će se na pojedinim punktovima gdje će nositi transparente i to upravo na trasama gdje će prolaziti gosti Kongresa EPP-a.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo