U ZABOČKOJ ŠKOLI POZITIVNI UČITELJICA I SEDMERO ĐAKA: / Sumnjaju na britanski soj; 'Nismo još imali da ih toliko oboli u jednom razredu'

Image

Sedmero učenika OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku i njihova učiteljica pozitivni su na koronavirus,

4.3.2021.
13:32
VOYO logo

Učiteljica i sedmero đaka od njih dvadeset i četvero iz 4. razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog pozitivno je na koronavirus, a za portal Ni Zagorje malo potvrdili su to ravnatelj škole u Zaboku Tomislav Polanović i voditelj Higijensko-epidemiološkog odjela zagorskog Zavoda za javno zdravstvo, dr. IvanLipovac.

"Čini mi se da još nismo imali slučaj da u jednome razredu oboli toliko učenika. Potvrđena je korona kod učiteljice i sedmero učenika. Prvo je bilo pozitivno njih šestero, sada je pozitivan nalaz došao za još jednoga", rekao je dr. Lipovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DJECA SU U PROSJEKU IZGUBILA 74 DANA NASTAVE ZBOG PANDEMIJE! /

Stotine milijuna djece diljem svijeta još ne idu u školu

Image
DJECA SU U PROSJEKU IZGUBILA 74 DANA NASTAVE ZBOG PANDEMIJE! /

Stotine milijuna djece diljem svijeta još ne idu u školu

Sumnjaju na britanski soj virusa

Budući da takve situacije brzog širenja virusa u zagorskim školama još nije bilo, osobito toliki broj pozitivnih učenika u jednom razredu, Lipovec je rekao da sumnjaju na britanski soj. "Zatražili smo sekvenciranje na mutirajuće sojeve i čekamo rezultate. Može biti bilo koji soj, no kako je sada ovaj 'britanski' najčešći, moguće da je ovdje riječ o njemu", pojasnio je Lipovac, dodajući da situacija nije zabrinjavajuća ukoliko se škola pridržava epidemioloških mjera.

Ravnatelj škole, Tomislav Polanović, tvrdi da je sve pod kontrolom. "Nakon što se virus pojavio u jednom odjeljenju 4. razreda, u samoizolaciju i na online nastavu poslali smo sve četvrte, ali i treće razrede jer su u istoj smjeni. Tu su i putnici u školskom autobusu, pa smo samoizolaciju odredili preventivno s obzirom na to da su djeca bila u kontaktu. Pratimo situaciju svakodnevno, u kontaktu smo s epidemiolozima, pridržavamo se svih propisanih epidemiloških mjera", rekao je ravnatelj Polanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karanteni od 10 dana bit će razred kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, a ostali razredi će se vjerojatno vratiti u školu u ponedjeljak jer su preventivno poslani u samoizolaciju, a do tada nastavu svi prate online.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo