U VUKOVARU JE I BRAT HEROJA IZ FRANCUSKE KOJI JE UBIJEN NA OVČARI: / 'Želio je pomoći malom narodu'

Image
Foto: Screenshot

Jean-Michel Nicolier bio je mladić koji je rođen u francuskom gradu Vesoulu. Početkom Domovinskog rata, u srpnju 1991.

18.11.2016.
12:18
Screenshot
VOYO logo

'Želim pomoći tim ljudima, oni me trebaju. Ja moram ići, ali vratit ću se. Ti znaš da sam ja divlja trava koja nikada ne nestaje', rekao je Nicolier prije nego što je otišao na ratni put koji ga je doveo do Vukovara.

Iz vukovarske bolnice ga odvukli na Ovčaru

Suborci su ga zvali 'Francuz'. Ranjen je na vukovarskom sajmištu 9. studenoga, a devet dana kasnije iz bolnice je odveden na Ovčaru, gdje su ga, prema iskazu svjedoka Dragutina Berghofera Belofa, četnici prvo 'samljeli batinama', a potom ga je metkom dokrajčio Spasoje Petković zvan Štuka. Nakon toga mu je iz džepa uzeo 20 franaka. Njegovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov brat Paul Nicolier danas je u Vukovaru, gdje je otkrio razlog zbog kojeg je njegov brat napustio Francusku i došao braniti nepoznatu zemlju i ljude, javlja HRT.

'Gledao je vijesti i vidio agresiju. Želio se uvjeriti kakvo je stanje i želio je pomoći jednom malom narodu', prisjetio se Nicolier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričao je o agresiji Srba

'Tri puta je telefonski kontaktirao s obitelji, pričao je o agresiji Srba', prisjeća se Paul te dodaje kako su se posljednji put čuli 21. listopada. Jean Michelle je u vukovarskoj bolnici francuskoj televiziji rekao da ne želi napustiti Vukovar.

'U bolnicu je došao njegov suborac i rekao mu da ga želi izvući. No, Jean Michelle je ostao do kraja. Zločin nad mojim bratom nije kažnjen', zaključio je Nicolier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo