7 sati puta / U vlaku za Split studenti, umirovljenici i partijaneri. Ovaj put nije se ležalo na podu: 'Sve smo smjestili!'

U Split se nakon tri godine vraća se festivalsko ludilo. Počinje Ultra! Baš su zato prema njemu krenule tisuće mladih iz cijele Europe. Nespreman za navalu jučer je bio HŽ, a kako je bilo danas?

8.7.2022.
21:45
VOYO logo

Gužva u 7:10 na glavnom zagrebačkom kolodvoru. Ne samo zbog putovanja na posao, već i u smjeru mora. Vlak koji kasni 175 minuta, na sreću, nije naš. Šest minuta kasnije krećemo i mi… Vlak vozi u prosjeku 60 kilometara na sat. Neke je vožnja odmah uspavala, drugi igraju sudoku, uče geologiju i jezike poput Ukrajinki na razmjeni u Hrvatskoj. Kondukter uz kontrolu karata, radi i kave.

Za vožnju od Zagreba do Splita putnici su izdvojili 114 kuna, dok bi za autobus potrošili između 160 i 200 kuna. 16 je stajanja na putu do Dalmacije, a novi putnici samo pristižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima studenti, umirovljenici… Najviše je turista. Nisu svi znali na koji vlak presjesti do Splita.

"Nisu mogli naći svoja mjesta. Prvi put im je kroz Hrvatsku, ali tijekom putovanja sve smo ih smjestili na svoja mjesta", objašnjava kondukter Luka Ogrebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEHUMANA VOŽNJA /

Kaos u vlaku za Split - putnici ležali po prolazima. Pitali smo HŽ imaju li rješenje!

Image
NEHUMANA VOŽNJA /

Kaos u vlaku za Split - putnici ležali po prolazima. Pitali smo HŽ imaju li rješenje!

Vlak za Split je pun ovoga jutra. Nismo zatekli kaos kakav je bio u noćnom vlaku od Osijeka do Splita - kada se ležalo na podu. Nakon toga HŽ je za ovo putovanje osigurao 268 mjesta, odnosno dvostruko više nego planirano i to u ovom nagibnom vlaku.

Najveći interes za sezonskim vlakom je zbog partijanera iz cijeloga svijeta koji odbrojavaju sitno do Ultra Music Festivala. I među domaćim putnicima, zabava se iščekuje. Žele party, žele techno, kažu. To je njihov način života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki nisu uspjeli dobiti kartu na vrijeme pa idu na Hvar. Ipak, kažu, probat će ulaznice nabaviti nakon duge vožnje do grada pod Marjanom.

Naša vožnja trajala je na kraju 7 sati, a vlak je ukupno kasnio 40 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo