potresna svjedočanstva sirijaca / 'U Turskoj nas je mafija pod prijetnjom oružja držala tri dana u planini bez hrane i vode'

Iz Srbije i dalje neprekidno stižu novi valovi izbjeglica u Tovarnik, a njihove životne priče su nevjerojatne

19.9.2015.
16:40
VOYO logo

Prema posljednjim podacima dosad ih je ušlo gotovo 21.000. Na najvećem udaru je Tovarnik odakle se stotine ljudi šalju na granice sa Slovenijom i Mađarskom koja je tijekom noći dovršila postavljanje žičane ograde prema Hrvatskoj.   

Skupine migranata i dalje pristižu u Tovarnik na svome putu prema zapadnoj Europi u želji da se, kako sami kažu, što manje zadrže u Hrvatskoj te što prije dođi do, prvenstveno, Austrije i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se kako je na željezničkom kolodovoru u Tovarniku i uokolo njega više od dvije tisuće migranata iako u Tovarnik neprestano pristižu autobusi koji ih, kako se neslužbeno može saznati, voze u pravcu Koprivnice.

Međutim, kako jedni odu, ubrzo pristigne skupina novih migranata koji u Tovarnik ulaze uglavnom kroz polja i kukuruzišta s obzirom na to da su i dalje zatvoreni granični prijelazi sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Srbije i dalje neprekidno stižu novi valovi izbjeglica u Tovarnik, a njihove životne priče su nevjerojatne.

"Ostavio sam sve prijatelje i obitelj iza sebe. Sve su moje stvari u Afganistanu", rekao nam je Ahmad iz Afganistana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Turskoj nas je mafija pod prijetnjom oružja držala tri dana u planini bez hrane i vode. Na kraju smo morali platiti 1200 eura po glavi kako bi nas pustili", ispričao je Abdul iz Sirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo