U travnju će Hrvati saznati čarobni datum!

Nakon sastanka Orbana i Kosor, premijer države koja predsjeda Europskom unijom kazao je kako su iduća dva mjeseca presudna za pregovore.

8.2.2011.
13:56
VOYO logo

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom .

"Mi smo isto hodali u ovim cipelama u kojima vi hodate, znamo koliko je teško. Znamo da je čovjeku najteže hodati na zadnjoj dionici. Nema smisla pretrčati 42 kilometra maratona, a ne i ovih zadnjih nekoliko metara na kraju. Mjesec ožujak bi trebao biti mjesec uspjeha, a u travnju bi trebao doći i onaj čaroban datum. Ako ga ne dobijete, onda će se proces prolongirati", kazao je Viktor Orban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo prognozirati, ali nećemo jer ćemo sigurno imati datum u travnju, kazao je Orban kada su ga upitali na koliko dugo bi ulazak u EU mogao biti prolongiran.

Što se tiče INA-e i MOL-a, zaključili su da je u odnosima okrenuta jedna nova stranica, da su oni dobri i da se poštuju načela tržišnog natjecanja, kazala je hrvatska premijerka. Kosor se pohvalila i sastankom sa šefom MOL-a koji je bio uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Orban je otkrio da nesuglasica ipak ima. Naglasivši kako je tržište "područje puno nesuglasica", dometnuo je i da je važno "da ostanemo na stazi racionalnosti".

"Neću dozvoliti da nesuglasice nas izbace iz tog kolosjeka", kazao je i dodao kako su odnosi takvih kompanija uvijek osjetljiva tema, "ali svima bih htio reći da problema uvijek ima u modernom svijetu, samo je pitanje imamo li dobre i loše probleme. Bilo bi loše da nema strateške suradnje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor i Orban raspravljali su ponajprije o ulasku Hrvatske u EU, ali i o energetskoj suradnji i gospodarskim pitanjima, te su dogovorili sastanak ministara zaduženih za gospodarski razvitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo