U TIJEKU SASTANAK UŽEG KABINETA VLADE: / Je li glavna tema Ina?

Image
Foto: PIXELL
4.1.2017.
12:10
PIXELL
VOYO logo

Kako izvještava N1, u zgradu Vlade stigli su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i ministar državne imovine Goran Marić, ali i ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović, koji inače nije član užeg kabineta Vlade. Stoga, pretpostavlja se da je tema otkup Ininih dionica od Mola.

Stav Mosta još uvijek nepoznat

Službeni stav mosta o otkupu dionica Ine još uvijek nije poznat, a podsjećamo da je prije nekoliko dana putem Facebooka, zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru, Miro Bulj, objavio da bi građani, kao jedini vlasnici, trebali odlučivati o prodaju HEP-a kako bi se kupila Ina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NITKO NEMA PRAVO PRODATI HEP OSIM GRAĐANA': /

Miro Bulj pozvao na referendum, smatra da je odluka na narodu

Image
'NITKO NEMA PRAVO PRODATI HEP OSIM GRAĐANA': /

Miro Bulj pozvao na referendum, smatra da je odluka na narodu

Oporbeni SDP već je najavio dvije interpelacije na ovu temu. U prvoj, kažu da će se naći 'preporuka Vladi i zahtjev da se odgodi bilo kakva izmjena Zakona o privatizaciji Ine što je tražila Europska komisija (EK)'.

'Drugi dio interpelacije odnosit će se na analizu stanja u Ini, dakle kompletno poslovanje, svi tereti i problemi koji u ovom trenutku tamo postoje i koji opterećuju Inu', rekao je Branko Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HEP za Inu

Martina Dalić u utorak je izjavila da odluke o otkupu udjela mađarskog MOL-a u Ini te listanje 25 posto minus jedna dionica HEP-a na burzi jačaju energetsku sigurnost i nezavisnost zemlje te da sve odluke dogovaraju i usklađuju s koalicijskim partnerom.

'Političke odluke o otkupu cjelokupnog udjela mađarskog MOL-a u Ini i nakon toga listanje 25 posto minus jedne dionice HEP-a na burzi su odluke kojima se jača energetska sigurnost i nezavisnost, pri čemu se otvara mogućnost hrvatskim građanima da sudjeluju u rezultatima poslovanja i razvoja HEP-a', kazala je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uklonit će se prostor za uhljebništvo, jer kompanije izlistane na burzi moraju poštivati veće standarde poslovanja, uključujući i standarde zapošljavanja', poručila je Dalić, kazavši da će građani, mirovinski fondovi i drugi investitori moći kroz kretanje cijene dionice i dividende HEP-a ostvariti izravnu korist od budućeg razvoja te kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo