SILOM IZVLAČILI AKTIVISTE IZ AUTA: / U tijeku mučna deložacija, policija blokirala cijelo mjesto

Image
Foto: Screenshot

Jutros se u Motovunu odvija novi pokušaj deložacije obitelji Milanović iz Brkača kraj Motovuna. Policija je još sinoć blokirala pristup mjestu te zaustavila aktiviste Živog zida.

23.6.2017.
8:59
Screenshot
VOYO logo

Deložacija je najavljena za 9 sati. Oni koji su krenuli u Brkač da bi pokušali spriječiti deložaciju zaustavljeni su na policijskim blokadama i tamo se još uvijek nalaze. Nastao je krkljanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je silom pokušala izvući neke od njih iz automobila, no uspjeli su iz vozila istjerati samo njih nekoliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su mediji izvještavali kako obitelj ostaje bez nekretnine jer nisu vratili kredit RBA štedionice koja ih je ovršila, to nije točna informacija.

Naime, Lino Milanović je 2001. podigao kredit u vrijednosti od 80 tisuća eura zbog izgradnje poslovno-stambenog objekta, a potkraj 2002. tu je dodan i kredit od 20 tisuća eura u svrhu završetka objekta, priopćeno je iz RBA štedionice. Ti su krediti skopljeni u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio platili, dio je prisilno ovršen

Manji dio duga od 32 tisuće eura obitelj Milanović isplatila je dobrovoljno, dok je preostali dio prisilno otplaćen u ovrsi nakon što je društvo R.B.U. Nekretnine d.o.o. kupilo nekretninu na javnoj dražbi 2008. godine, čime je potraživanje banke u cijelosti namireno. Tvrtka je 2010. s ovršenicima sklopila ugovor o kupoprodaji, kojeg se R.B.U. Nekretnine d.o.o. nisu pridržavale te nisu isplatili kupoprodajnu cijenu kako je ugovoreno pa je kredit raskinut. Iz toga proizlazi da se obitelj Milanović od 2009. u objektu nalazi bespravno. RBA ističe kako stoga ovrhu ne provodi banka, već se ona provodi po prijedlogu društva R.B.U. Nekretnine D.O.O.

Već godinama traje natezanje Milanovića i tvrtke R.B.U. Nekretnine

'Navedeno društvo već godinama pokušava iznaći mirno rješenje sporne situacije s obitelji Milanović te je u više navrata, uvažavajući specifičnost situacije, izrazilo spremnost prodati navedenu nekretninu istima, i to čak po manjoj kupoprodajnoj cijeni od one po kojoj je prije gotovo 10 godina kupilo nekretninu. Navedena nastojanja nisu urodila plodom, iako obitelj Milanović istu nekretninu, u vlasništvu društva R.B.U. Nekretnine d.o.o., gospodarski iskorištava', zaključuju u RBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo